Best Hackaton 2016 și-a anunțat învingătorii
Telegram

Tinerii și talentații ingineri din țară au avut ocazia să participe, în weekendul anterior, la ediția a doua hackatonului BEST.

best-hack-3

După cum cunoști, BEST Chișinău este o organizație studențească care are scopul de a dezvolta abilitățile studenților, oferirea noilor provocări și promovarea valorilor şi a culturii europene. Ediția a doua BEST Hackaton a întrunit 44 de tineri ingineri, care au lucrat asupra unei idei în egală măsură tehnică și creativă.

best-hack-1

Aplicația asupra căreia cele 11 echipe participante au lucrat timp de 24 de ore avea scopul de a rezolva în timp real un crossword. Potrivit lui Dorin, Topic Responsible în echipa de coordonare a proiectului, aplicația avea un bagaj de 350 de mii de cuvinte, însă ar fi putut fi folosite și imagini. Deocamdată, aplicația este folosită mai mult pentru efecte speciale.

best-hack-7

Astfel, în urma weekendului supraîncărcat, echipele au prezentat ideile și modurile sale de a face ca aplicația să funcționeze, iar mentorii și,în același timp, juriul venit din partea uneia dintre cele mai cunoscute companii în IT la nivel național și internațional Pentalog, au desemnat învingătorii.

best-hack-2

Locul III a fost ocupat de către echipa 2Hard

best-hack-8

Locul II l-a luat echipa Bug Busters

best-hack-9

Locul I – echipa Konio Softworks, câștigătorii și primei ediții de EduSoft Hackaton

best-hack-10

Evenimentul a avut loc la Dreamups, un nou spațiu de coworking și o nouă comunitate de tineri și idei care încurajează inovația și susține start-upurile din Republica Moldova.

best-hack


best-hack-4


best-hack-5


best-hack-6


best-hack-11

Autor și poze: Ilona Spesivțev

Telegram