Locals are here: The Box — единственная пиццерия в Кишинёве, которая работает только на доставку
Telegram

Locals are here:  The Box – unica pizzerie din Chișinău care face doar livrare

Secretul unei pizze de calitate este un aluat gustos, subțire și elastic. Un asemenea aluat ”ca la carte” am depistat la o pizzerie, care în momentul prezent doar livrează – 022 108-108.

pizza-the-box-27

Pizza The Box reprezintă un total alt nivel de calitate pentru piața locală, deoarece nu are la bază o chiflă pufoasă sau un pesmet cu umplutură, felia de pizza se întinde ușor, aluatul este sățios, dar fin. Locals a descoperit cine stă în spatele acestei afaceri „gustoase”, cum are loc procesul de producție și ce nou propune The Box chișinăuienilor.

pizza-the-box-51

În meniul The Box pot fi găsite 14 variații de pizza, diferite prin gramaj, compoziție și preț. Toate, însă, au un numitor comun — produse proaspete, pregătite de bucătari cu experiență în domeniu, aluat clasic italian, ingrediente autentice italiene și rețete deosebite.

pizza-the-box-46

Denumirea The Box a fost aleasă pentru o eventuală extindere a companiei. La moment, există Pizza Box, recent a fost introdusă Salad Box, iar pe viitor conceptul va fi utilizat și pentru Sandwich Box ș.a.

„Chiar dacă pregătim un produs ce își are originea din Italia, încercăm să ne debarasăm de acest model. Nu vrem să ducem lumea în eroare, deoarece pizza care se creează în Moldova, precum și în alte țări, diferă mult de cea italiană, care se face pe blat subțire, cu ingrediente puține, dar scumpe. Noi ne orientăm spre modelul american, deoarece publicul de la noi alege o pizza mai sățioasă”, explică directorul The Box.

Circa o jumătate de an în urmă, compania a muncit pentru a perfecționa aluatul pentru pizza, alături de bucătari specializați și experimentați în domeniu. Aluatul are la bază rețeta clasică și făină italiană, fapt care îl face elastic și ușor de manipulat. Compania se poate lăuda cu faptul că nu lucrează cu semipreprate, dar pregătește aluatul și toate celelalte produse în bucătăria lor din Chișinău.

pizza-the-box-37

pizza-the-box-24

Un lucru important de remarcat este faptul că sosul de roșii cu care se unge aluatul și toate celelalte sosuri care sunt utilizate pentru pizza și salate sunt dezvoltate de bucătarii The Box, după rețete clasice și speciale.

pizza-the-box-32

Ingredientele folosite sunt de cea mai înaltă calitate: măsline kalamata autentice, originare din Grecia, făină, salam, prosciutto și cașcaval gorgonzola din Italia, mozzarella și provolone fabricate în Moldova.

pizza-the-box-49

Pizza este pregătită cu măiestrie de bucătarul șef Ana Oloinic, în 7-12 minute. Este curios faptul că o pizza se coace în cuptor cel mult 5 minute, timp suficient pentru a scoate un aluat rumen și crocant. În pofida unei varietăți vaste de pizza, consumatorii și-au ales câteva feluri preferate, pe care le comandă cu regularitate.

pizza-the-box-5

„Cea mai populară pizza a fost Chicken Supreme — o pizza ce cântărește 600 de grame, are mult piept de pui, mozzarella, ciuperci și alte ingrediente ce sunt asortate cu un sos special de parmezan, iar apoi a apărut Shaorma — o inovație The Box, o alegere curajoasă de a imita un kebab desfăcut. Acum putem primi circa 40 de comenzi de asemenea pizza pe zi”, menționează bucătarul șef Ana Oloinic.

pizza-the-box-3

The Box sunt mereu inventivi, astfel au propus și unele pizza diferite de ceea ce poate fi găsit pe piața locală. Acestea sunt Greek Garden — o pizza vegetariană, cu legume, două feluri de brânză și măsline kalamata, pizza Mornay, cu un sos ce aceeași denumire, cașcaval gorgonzola, mozzarella și bacon, Chicken Supreme — specială datorită sosului pe bază de parmezan care se toarnă deasupra tuturor ingredientelor.

pizza-the-box-42

Prețurile la pizza variază între 60 și 85 de lei, una dintre cele mai scumpe fiind pizza Prosciutto e rucola, iar cea mai ieftină — Margherita, ce are la bază sos de roșii, mozzarella, bacconcini și busuioc proaspăt. De asemenea, o pizza mai nouă este Rustica, cu un specific tradițional, având la bază : brânză de oi, vinete, ciuperci marinate și șuncă de porc.

pizza-the-box-25

Vara aceasta meniul The Box a fost completat cu 3 salate: Cezar (cu sos gătit după rețeta clasică ), Greek și Tabbouleh (de origine libaneză, pe bază de pătrunjel). Bucătarul care pregătește salatele de la zero este Andrei Brasnuev. Toate ingredientele sunt proaspete și încep a fi tăiate atunci când vine comanda, timp în care se coace carnea pe grill. Bucătarul este responsabil și de pregătirea aluatului pentru pizza.

the-box-salad-10

 

„Pregătesc aluatul pentru pizza după o tehnologie specială în fiecare dimineață, într-o cantitate suficientă pentru întreaga zi. De obicei, pentru o pizza sunt necesare 270 de grame de aluat. Fiecare ingredient este cântărit, astfel încât orice porție să coincidă cu exactitate”, spune Andrei Brasnuev.

Chiar dacă în prezent pizza se coace doar pe aluat subțire, în circa două săptămâni The Box va propune și pizza pe aluat gros. Printre noutățile ce urmează sunt două feluri de pizza noi în meniu, dar și completarea meniului Revelion cu sandwich-uri și alte snacks-uri în primăvară, precum aripioare de găină și cartofi pai.

Informația despre noua comandă apare în bucătărie printr-un bon de plată, iar când pizza este gata, se anunță prin rație. Livrarea se efectuează în 1 — 1,5 ore, iar vara comandă este livrată cu scuterul.

pizza-the-box-31

Andrei, proprietarul companiei, a început să dezvolte afacerea în 2014, alături de un coleg al său, fiind inspirați de experiența trăită peste hotarele țării. Inițial, doi fondatori și doi bucătari au lucrat circa o jumătate de an asupra tehnologiei de pregătire, procesului de lucru și conceptului. De atunci și până astăzi, compania a crescut de la 4 angajați la 17, iar în plan este deschiderea unor două secții noi de producere prin oraș.

„The Box a fost lansat oficial în luna iunie 2014. Pentru a face posibil acest lucru, am găsit spațiu, am analizat concurența și investițiile. Chiar dacă nu am avut experiență în alimentația publică anterior, ne plăcea mâncarea și acest lucru ne-a motivat să implementăm acasă conceptul de fast delivery pizza”, relatează Andrei.

Cele mai active persoane care savurează pizza The Box sunt cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, chiar dacă și segmentul 18-25 nu rămâne în urmă. Deseori compania primește comenzi pentru diverse ocazii corporative, face livrări în oficii, centre de copii, grădinițe, școli și universități.

Un număr record de pizza pregătite într-o zi a fost de 441 de bucăți, iar cea mai mare comandă de până acum a fost de 80 de unități, pe care The Box le-au livrat în două tranșe.

pizza-the-box-38

 

Pe pagina Web The Box pot fi găsite mereu noi oferte pentru consumatori, întreg meniul de pizza, salate și băuturi. Livrarea în raza orașului Chișinău este de 20 de lei pentru comenzile mai mici de 200 lei, iar în localitățile Durlești, Dumbrava și Zona Aeroport este de 30 de lei. Serviciul este valabil în intervalul orelor 10:00 — 22:00, de luni până duminică.

pizza-the-box-52

 

The Box
10:00 – 22:00
Meniu
Telefon: 022 108-108
Email: [email protected]comen[email protected]

 

Locals are here: The Box — единственная пиццерия в Кишинёве, которая работает только на доставку

Главный секрет пиццы — вкусное, тонкое и, при этом, эластичное тесто. Именно такое, образцовое, тесто мы обнаружили в пиццерии The Box, которая делает пиццу только на доставку — 022 108 108.

pizza-the-box-27

Заказав однажды чудесные 5(!) сыров, мы задались вопросом, кто стоит за этим «вкусным» бизнесом, каким образом идёт процесс приготовления и что нового предлагает кишинёвцам The Box.

“Пицца The Box – это совершенно новый уровень качества на местном рынке, – уверенно заявляет администратор Андрей, — поскольку при её изготовлении используется не пышная мучная основа или бисквит с начинкой, а тонкий слой теста, который легко растягивается, оставаясь при этом очень питательным”.

pizza-the-box-51

Итак, обо всём по порядку. У The Box можно найти 14 видов пиццы, различающихся по граммажу, составу и цене, но всех их объединяет использование свежих продуктов, приготовленных опытными поварами, классическое итальянское тесто, аутентичные итальянские ингредиенты и особые рецепты соусов.

pizza-the-box-46

Почему THE BOX?

Название The Box было выбрано с учётом возможности расширения компании. Пока есть Pizza Box, недавно появился Salad Box, а в будущем концепт будет использован и для Sandwich Box и, возможно, ещё чего-то.

Несмотря на то, что мы готовим продукт, имеющий итальянские корни, мы пытаемся превзойти эту модель. Мы не хотим никого вводить в заблуждение, поскольку пицца, приготовленная в Молдове, как, впрочем, и в других странах, сильно отличается от итальянской, которую делают на тонком корже, с небольшим количеством очень дорогих ингредиентов. Мы больше ориентируемся на американскую модель, потому что наши клиенты предпочитают более насыщенный и разнообразный вкус, – продолжает Андрей, директор The Box.

Тесто

Около полугода тому назад в The BOX привлекли опытнейших поваров, специалистов в этой области, чтобы из хорошего коржа для пиццы сделать идеальный. Итак, в основе используемого теста — итальянский рецепт и итальянская мука. Только из итальянской муки с её мелкозернистой консистенцией и достаточным содержанием клейковины получается эластичное правильное тесто. The BOX может похвастать тем фактом, что не использует в приготовлении полуфабрикаты: всё от теста до соусов соусов готовится в собственной кухне в Кишинёве.

pizza-the-box-37

pizza-the-box-24

Теперь вы знаете, что даже томатный соус, которым смазывают тесто, как и все остальные соусы, которые подаются к пицце или используются в приготовлении салатов, готовят на кухне The Box по авторским рецептам.

pizza-the-box-32

Мы заметили, что в нашей любимой вегетарианской пицце Greek Garden, используются настоящие греческие маслины Kalamata. Какие продукты импортные, и что здесь готовят из местных?

pizza-the-box-49

Шеф-повар Анна Олойник: “Итальянская у нас — мука, колбаса, прошутто и горгонзола, а, например, сыры моцарелла и проволоне сделаны в Молдове.

Производственный процесс

Пицца мастерски готовится шеф-поваром в течение 7-и, максимум, 12-ти минут. Любопытно, что пицца в духовке запекается за 5 минут – этого времени достаточно, чтобы тесто подрумянилось и стало хрустящим.

pizza-the-box-5

Несмотря на большой выбор пицц, клиенты уже определились с наиболее любимыми пиццами, которые заказывают регулярно.

“Самая популярная пицца — Chicken Supreme. Весит она 600 граммов, сюда входит большое количество куриной грудинки, моцарелла, грибы и другие ингредиенты в сочетании со специальным соусом из пармезана. Затем у нас появилась пицца Shaorma, ставшая новинкой для рынка и смелым решением для нас. В общем, это наша имитация раскрытого кебаба. На сегодняшний день мы получаем до 40 заказов пиццы-шаурмы в день”, – рассказывает шеф-повар Анна Олойник.

pizza-the-box-3

The Box всегда изобретательны, предлагая новые виды пицц, отличные от тех, что можно найти на местном рынке. Мы уже упоминали про наш фаворит — вегетарианскую пиццу Greek Garden с овощами, двумя видами брынзы и маслинами Kalamata. Обратите внимание на пиццу Mornay с соусом того же названия, горгонзолой, моцареллой и беконом, и всё та же пицца Chicken Supreme —  необычная, благодаря соусу на основе пармезана, которым поливают сверху все ингриденты. Новинкой также является Rustica традиционного приготовления на основе овечьей брынзы, баклажанов, маринованных грибов и свиного окорока.

pizza-the-box-42

Цена пиццы варьируется от 60 до 85 лей. Одна из самых дорогих — пицца Prosciutto e rucola,  самая дешёвая — классическая Margherita, при приготовлении которой используется томатный соус, моцарелла, боккончини и свежий базилик.

pizza-the-box-25

Этим летом в меню The Box появились 3 новых салата: Cezar (с классическим соусом), Greek и Tabbouleh (ливанского происхождения, на основе петрушки). Готовит салаты повар Андрей Браснуев. Все ингредиенты свежие и работать с ними начинают лишь когда приходит заказ, пока мясо запекается на грилле. Андрей отвечает также и за приготовление теста для пиццы.

the-box-salad-10

“Каждое утро я готовлю тесто для пиццы по специальной технологии в количестве, достаточном для приготовления пицц на весь день. Обычно на одну пиццу уходит 270 граммов теста. Каждый ингредиент взвешивается, чтобы в каждой порции было одинаковое количество”, – рассказывает Андрей Браснуев.

The Box готовят пиццу только на тонком корже, хотя в ближайшее время в меню обещают и популярный в Молдове пышный корж. Появятся также два новых вида пиццы и специальное новогоднее предложение — сэндвичи, а к весне обещают и закуски, такие как куриные крылышки и картофель фри.

Скорость

Информация о новых заказах появляется на кухне вместе с чеком, а о готовности пиццы сообщают по рации. Готовят заказ в среднем 10 минут, а доставка осуществляется от 60 минут до 1 часа 30 минут, летом заказ доставляется быстрее, в пробках выручает скутер.

pizza-the-box-31

Немного истории

Собственник компании Андрей начал развивать этот бизнес два года назад вместе со своим другом. Их вдохновил опыт, полученный за границей. Оба основателя полгода работали над концепцией, вместе с поварами – над технологией и процессом приготовления. На сегодняшний день компания выросла с 4 человек до 17, и в планах у The Box – открытие ещё двух производственных точек в городе.

“Официальное открытие The Box состоялось в июне 2014 года. Чтобы это стало возможным, мы нашли помещение, провели анализ конкурентов и подсчитали инвестиции. До этого у нас не было опыта в общепите, но нам нравилось то, что мы готовили, и поэтому мы решили реализовать у нас на родине концепт быстрой доставки пиццы”, – рассказывает Андрей.

Самыми активными покупателями The Box являются клиенты в возрасте от 25 до 40 лет, хотя совершеннолетняя молодёжь тоже не отстаёт. Компания часто получает заказы для корпоративов, поставляя пиццы в офисы, детские центры, детские сады, школы и университеты.

441 пицца – рекорд по доставке за 1 день,  80 пицц – самый большой заказ от одной компании, который The Box доставил в два захода.

pizza-the-box-38

На сайте The Box постоянно появляются новые предложения, здесь можно найти полное меню пицц, салатов и напитков. Доставка по Кишинёву стоит 20 леев для заказов на сумму менее 200 лей, а для Дурлешт, Думбравы и зоны аэропорта — 30 леев.

 

pizza-the-box-52

Сервис работает с 10:00 утра до 10:00 вечера, семь дней в неделю.

The Box
10:00 – 22:00
Меню
Telefon: 022 108-108
Email: [email protected], comen[email protected]

Telegram