ARTCHIOŞC/B68: Desen Colectiv
Начало: 31/05/2013 - 06 : 00
Конец: 31/05/2013 - 18 : 00
Место: B68 – zonă liberă / spaţiu de artă (str. Bucureşti 68/1)
Цена: Participare gratuită
FACEBOOK

performance
de Ana Nobre

Invitaţie pentru a trasa linii în scuar, cu ajutorul corpului şi a maşinilor

Acţiunea constă în acoperirea scuarului din str. București 68, din centrul Chişinăului cu coli de hârtie albă, pe toată suprafaţa lui. În acest scuar, altfel numit B68 – zonă liberă / spaţiu de artă, este instalat, din 2009, Apartament-ul Deschis, o piesă de artă de Ştefan Rusu. Aici au loc diferite evenimente publice cu caracter cultural/social şi/sau artistic. Iniţial, scuarul a fost proiectat ca zonă pietonală, iar în prezent acesta este încărcat cu maşini, chiar şi în timpul activităţilor artistice care au loc aici, devenind parte a componentă a locului.

Între orele 6.00 și 18.00, pe 31 Mai 2013, acest scuar va fi înlocuit cu o suprafaţă albă, care va fi umplută, mai întâi, cu atmosfera scuarului, urmele luminii şi, aproape sigur, de urmele corpurilor trecătorilor, a umbrelor lor, şi de urmele lăsate de maşini.

Mişcarea luminii, a corpurilor, a maşinilor va fi surprinsă de suprafaţa albă a hârtiei şi în fotografii. Hârtia şi imaginile vor fi incluse în expoziţia, care va avea loc la Chișinău, la Casa Zemstvei, la începutul lui iulie 2013.

collective_drawing_01

Această acţiune este parte a unui proiect de cercetare multimedia de Artă-Fotografică, intitulat: De la Abis spre Deschidere – Acţiune Fotografică, Performance şi Împlinire Supremă.

Materiale: 552 m2 de hîrtie albă, 2208 cuie, ciocan, foarfece, cameră foto digitală.

Telegram