Fast and Furios cadouri handmade
Cel mai plăcut cadou e cel făcut cu mâna (asta am crezut şi eu până în momentul în care am primit câteva). Mi-am schimbat părerea după ce am mers la Yard Sale pe 24 decembrie. O mulţime de lucruri superbe scoase la vânzare. Dacă sunteţi, însă, printre cei, care au scăpat evenimentul va trebui să le faceţi singurei.
Cine ştie, poate vedem ceva din ele la următoare ediţie Yard Sale.
1. Anul 2012 este anul dragonului (dacă suntem locals îl vom numi Balaur:)).
Ne descurcăm în felul următor. Facem origami. Adică avem nevoie doar de hârtie. Şi mâini, care cresc… ştiţi voi. Rezultatul trebuie să semene cu cel din poză.
Link pentru lecţii video aici.
Noi nu am priceput nimic. Afară de faptul că rezultatul e uimitor!
Puteţi să faceţi cadou link-ul, la urma urmei…
2. Când faci cadou e bine să taci despre preţul lui. În cazul următor e destul de greu de ascuns valoarea materială, aşa că aduceţi aminte omului, căruia îl oferiţi, că există şi valoarea spirituală: „Am pus suflet în el, când l-am făcut, bla, bla, chiar dacă-i dintr-un dolar sau leu”.
Video, pentru cei, care cred că se vor descurca.
3. Suport pentru băuturi sau drink coaster. Ştiu şi eu (şi voi, dacă citiţi locals.md) pe cineva, care colecţionează suporturi pentru băuturi. Le puteţi cumpăra gata, sau le puteţi face din carton colorat, cu inscripţii, avertizări sau mesaje de dragoste. Mie mi-a plăcut varianta cu hartă. Unde merg în noul an?
4. Papercutting. Se face din hârtie şi foarfece. Ţineţi minte încă de la lecţiile de… în clasele primare se făceau la Toate lecţiile înainte de sărbători. Fulguşorii!
În şcoală făceam din foile duble din maculator, cei, care uitau albumul de desen acasă. Acum le puteţi face din şerveţelele din localul preferat.
5. Tot e papercutting, dar mai avansat. Chiar dacă încă se face din ce găsiţi sub mână prin casă… presupun că nu chiar prin toată casa. Dacă sunteţi genul, care se inspiră mai mult stând în veceu, pentru voi e următoarea variantă.
Dacă nu sunteţi genu cu veceul, atunci o puteţi face aşa.
6. Cadoul numărul 6 îl faceţi din crenguţe de brad. Puteţi face o plimbare în parc şi sigur găsiţi ceva potrivit. Mai e nevoie de o pensulă şi 2 culori de tempera.
Să ştiţi, că dacă se va ajunge la un moment când cadourile voastre vor fi aruncate de la etaj, puteţi fi liniştiţi pentru că sunt ecologice.
Mulţi Moşi Crăciuni, care îndeplinesc dorinţele.
7. Mergem la bucătărie unde putem face o punguţă mirositoare.
Se umple cu de toate găsite prin casă, care miros plăcut. Coji de citrice, seminţe, puteţi pune câteva nuci în ea, biscuiţi. Beţişoare de scorţişoară se vând la piaţă – 5 lei bucâţica.
P.S. Brânza uscată găsită în frigider NU se asortează cu nimic 🙂
8. Un „snowman soup” nu are nimic de a face cu zăpada sau mai ales cu supa. E vorba despre un set pentru a prepara o băutură. În varianta gata, made in Moldova, ar fi cam ca o ceaşcă mare de cacao, cu bucăţele de zefir şi poate câteva picături de sirop de mentă sau fire de scorţişoară la alegere. Ideea este de a primi nebunia asta fierbinte şi dulce cu plăcere!
Sau îl oferiţi ca şi un set cu toate ingredientele şi un mesaj de sărbători.
9. Mie îmi palce să citesc şi chiar dacă petrec mult timp pe net, îmi plac şi cărţile. Semn de carte ultima perioadă a fost un pacheţel-tester cu parfum. Dar am dat de omida asta şi mi-am zis să v-o arăt. Câteva cercuri din carton colorat, firişoare de aţă şi câteva pixuri colorate.
Mesajul poate fi:”Vrei să ştii cine e asasinul?” )
10. Ideea cu ciorapii pentru cadouri e foarte simpatică, chiar dacă nu vine de la strămoşii noştri. (de fapt cine ştie cel, care a propus, poate era vreun geto-dac?)
Dacă purtaţi ciorapi de mărime mică şi vreţi un cadou mare, iar ciorapii mari sunt în coşul cu rufe pentru spălat, puteţi încerca în locul lor – o pereche de mănuşi. Da, mâinile nu sunt mai mari ca tălpile, dar arată grozav! )))
11. Un nou suflu pentru globurile pentru brad. O bucăţică de pânză de la cea mai frumoasă cămaşă sau rochie, o fundiţă şi… „la mulţi ani, frate!”
12. Tot pe locals.md avem pe cineva care iubeşte filmele, iar când merge la film, îşi ia o găleată mare de popcorn. Să ştiţi că şi acesta poate fi un cadou!!!
Două feluri de „cucoşei”)))))) cu gusturi diferite într-o găleată şi un film bun. Mmmm!
13. Ştiţi cât de bune sunt cojile de portoclae? Confiate. E simplu să le găteşti şi o plăcere să le primeşti în dar. Miros frumos, arată bine (dacă au fost gătite cum trebuie) şi sunt delicioase!
Alege o cutie frumaosă pentru ele şi oferă-le celor dragi!
În link găsiţi reţeta.
14. Un cadou simplu, pentru cineva care iubeşte să coase? Cu plăcere!
Un borcănaş pentru uneltele de cusut, iar pe capac încleiaţi pernuţa pentru ace.
15. Iar cei, care pot coase, la rândul lor, pot face un set de bucătărie pentru mama sau bunica – „poftă bună!”
16. Cine nu iubeşte „dorinţele”? Toată lumea le are şi le vrea împlinite. O felicitare dedicată muuultor dorinţe.
În fiecare rând scrieţi una din dorinţe, o decupaţi şi o ardeţi – aşa se presupune că dorinţele se realizează mai repede. Iar când ştii că mai sunt şi scrise înainte de asta! Atenţie, viteza de relizare va fi maximă!
Cum se face cardul, vedeţi aici.
17. Un brad-deliciu! Un brad de marmeladă.
Pentru realizarea acestei minuni aveţi nevoie de o bază în formă de con din carton sau alt material rezistent. Scobitori şi o mulţime de marmelade.
Am văzut în unul din magazinele din oraş marshmallow de mărimea potrivită. Un brăduţ alb cu doar câteva marmelade colorate ar arăta bestial, cred.
18. Mai vreţi brăduţi???
Apropo despre brazi, pe locals.md găsiţi un reportaj aparte despre brazi de tot felul, numai nu crescuţi în pădure.
19. Încă o idee,dar e mai degrabă decor pentru locuinţa personală. Un card cu miros de sărbători!
Pentru acesta e nevoie de… în poză scrie tot!
20. Glob de zăpadă! Cel mai misterios cadou de Crăciun. O mică lume cu zăpadă, pentru fiecare copil, inclusiv pentru copilul din noi.
Pentru a face un glob de zăpadă e nevoie de:
– un vas transparent cu capac;
– bijuterie, bibelouri, orice vreţi voi;
– soluţie împotriva coroziunii;
– clei (rezistent la apă);
– apă distilată;
– glicerină;
– zăpadă artificială sau strazuri.
Dacă încă mai credeţi că un cadou handmade e cel mai potrivit, nu pot decât să vă felicit. Şi să sper că rezultatul va fi mai bun decât ceea, ce am primit eu. ))
P.S. Bun, încă o variantă.
Om de Zăpadă. Simplu de tot.
Aveţi nevoie de: o găleată, 2 nasturi, un morcov şi o mătură.
Dacă le aveţi pe toate, rămâne să aşteptaţi zăpada. Şi dacă aţi promis cadoul – aşteptaţi-o!
text: Diana Popescu