5 stereotipuri despre un curs de masaj Ashiatsu
Telegram

Un curs de Masaj Ashiatsu este mai mult decât un masaj clasic, deoarece implică în proces tălpile. Din limba japoneză ”Ashi” înseamnă picior, iar ”Atsu” înseamnă presiune. Acest tip de masaj este forte complex și ai nevoie de elemente de întindere yoga, elemente ale masajului ayurvedic și shiatsu. Este singurul tip de masaj care relaxează nu doar sistemul muscular, dar și sistemul articular și ligamentele. Presiunea creată de picior nu poate fi egalată de cea creată de mână, de aceea acest fel de masaj este unul dintre cele mai populare tipuri din lume! Este o întreagă artă plină de plasticitate și vitalitate. Cele mai multe bătăi de cap le dă specialiștilor nedumeririle legate de acest curs de Masaj Ashiatsu. Să răspundem la cele mai frecvente întrebări.

Chiar este posibil să simți mușchii și nodurile cu picioarele?

Da. Avem multe terminații libere la picioare care ne transmit reacții către creier cu ajutorul cărora percepem calitatea țesuturilor. Asta învățăm noi la curs, să percepem corect și să antrenăm toate părțile corpului, inclusiv genunchii și picioarele pentru a spori abilitățile senzoriale. Grupurile mai mici de mușchi, inclusiv gâtul și umerii, necesită un tratament mai special. Pentru a dezvolta o dexteritate mai mare, terapeutul  are nevoie de mai mult timp pentru a învăța tehnici corecte. În timpul unui curs de Masaj Ashiatsu în Chișinău vei forma conexiuni neuronale noi, care te vor ajuta să fii un specialist mai bun.

Este relaxant un masaj Ashiatsu?

Mai mult decât relaxant. O sesiune de masaj Ashiatsu este cel mai relaxant tip dintre toate și are o mulțime de beneficii: îmbunătățește și mărește elasticitatea articulațiilor, contribuie la mărirea amplitudei mișcării, ajută la eliberarea toxinelor din organism, ajută la eliminarea durerilor și a spasmelor din întregul corp; tratează patologiile coloanei vertebrale și confer o stare generală de confort și relaxare.

Ai putea răni un pacient în timpul sesiunii de masaj Ashiatsu?

Nu. Presiunea poate fi modificată pentru a se potrivi preferințelor și necesităților fiecărui client. Terapeutul poate livra orice, de la presiunea ușoară a penei până la cea mai puternică presiune posibilă, în funcție de greutatea corporală pe care o suportă clientul. La cursuri de formare profesională la școala Spa Therapy înveți toate aceste detalii. Din contra, suprafața largă a piciorului provoacă mult mai puțină iritație a țesuturilor moi, decât o face degetul mare sau o proeminență osoasă/cot. Clienții raportează rar senzația de durere, chiar și după cele mai profunde ședințe, deoarece sentimentul final este extraordinar.

Este mai dificil de realizat un masaj Ashiatsu decât unul clasic?

Nu. Masajul Ashiatsu necesită aceeași cantitate de muncă și efort precum un masaj clasic. Chiar este mai simplu, din motiv că se distribuie uniform cantitatea de efort. Dacă în timpul unei sesiuni de masaj suprasoliciți mușchii și articulațiile mici ale mâinilor, antebrațelor și umerilor, atunci pentru acest tip ai mai multe facilități. Una ar fi barele de sprijin ce permit terapeutului să stea în poziție verticală. În linii generale, la cursuri specializate înveți toate tehnicile de care ai nevoie pentru a activa în domeniu.

Poate vindeca sau trata eficient un asemenea tip de masaj?

Da. Spre deosebire de membrele superioare, picioarele sunt mult mai eficiente. Există 206 oase în organism, dintre care 26 sunt situate în fiecare picior, deci 52 de oase în ambele picioare. Folosirea diferitelor suprafețe ale piciorului vor crea efecte diferite, de exemplu, degetele de la picior sunt instrumente excelente pentru munca orientată către mușchii mai mici.

Vă așteptăm cu drag la adresa: or. Chișinău, str. Alba-Iulia 75/15.

Pentru mai multe detalii contactați-ne la numerele de telefon: +373 69 77 71 95 sau +373 22 86 69 59 sau vizitați site-ul nostru: scoalademasaj.md.

 

Telegram