02 июля 2016

Parcurge un maraton montan de până la 100 de km la cursa Transylvania Trail Traverse

Dacă ești aventurier și ai nevoie de o doză de adrenalină, îți povestim despre cursa de maraton Transylvania Trail Traverse, desfășurată pe o suprafață montană, ce va avea loc în România în perioada 26-27 august 2016.

„Transylvania Trail Traverse (TTT) nu este pentru oricine! Este o cursă sălbatică şi tehnică. TTT vă va introduce într-o altă lume. O lume cu stări şi simţiri unice. O lume a caprelor negre, alături de care vă veţi simţi puternici şi agili. O lume a florilor de colţ, unde veţi simţi  câteodată că prindeţi rădăcini. O lume în care veţi zbura razant cu stâncile precum corbii. La TTT vă veţi întoarce în istorie şi veţi experimenta singurătatea unui soldat ce traversa pentru prima dată Carpaţii încărcat cu echipament. Vă veţi simţi ca un cioban ce a sorbit întâia oară din izvoarele cristaline ale Bucegilor”, afirmă organizatorii evenimentului.

transylvania trail (5)

 

Iată care sunt cursele din cadrul Transylvania Trail Reverse:

  1. Cu startul cursei în Bran, TTT – Dracula acumulează prin cele două bucle peste 106km lungime şi 8500m diferenţă de nivel pozitivă. Veți traversa versanţii Bucegilor în trei judeţe distincte, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.
  2. TTT – Vlad Ţepeş are o lungime de 52km şi o diferenţă pozitivă de 4200m, începe la pârtia de schi din Bran și continuă pe un drum forestier.
  3. TTT – Silvania are o lungime de peste 26km şi o diferenţă de nivel pozitivă de 2465m. Începe, la fel la pârtia de schi Bran și continuăpe drum forestier.

transylvania trail (2)

 

Tiparul curselor Vlad Ţepeş şi Dracula este de ultra maraton montan „semi self-sufficient”. Aceasta înseamnă că echipamentul şi alimentele necesare finalizării traseelor trebuiesc cărate pe întreaga durată a competiţiei de către concurenţi, dar vor exista şi câteva puncte de alimentare. TTT – Dracula oferă 4 puncte de calificare pentru UTMB, iar TTT – Vlad Ţepeş oferă 2 puncte de calificare UTMB.”

transylvania trail (4)

 

Până la momentul actual, printre cei 71 de concurenți înregistrați, unicul cetățean al Republicii Moldova care participă la cursă este tânărul Adrian Băluțel, care ne-a povestit ce așteptări are față de acest eveniment și cum merg pregătirile.

adrian balutel„Mai întâi de toate, participare la această competiție e o provocare de a ma menține în formă fizică bună. Alergatul la distanțe lungi e o provocare fizică majoră pentru organism, iar dacă mai pui o diferență de altitudine de 2400 de metri, ca în cazul acestui maraton, atunci o pregătire fizică substanțiala este necesară. Un alt motiv este setea de aventuri – maratonul presupune un test de rezistență psihică și fizică, mulți oameni noi cunoscuți pe traseu și priveliști frumoase. În fine, e un prilej bun de a te descoperi și a petrece timp cu tine însuți”, afirmă Adrian Băluțel.

transylvania trail (1)

 

Inspirat de către cele mai renumite curse din lume, TTT propune un cadru etic bazat pe egalitate între indivizi, respect faţă de ceilalţi concurenţi şi faţă de natură, solidaritate, ajutor reciproc şi fair-play.
„Dorim să împărtăşim aceste valori morale cu toţi cei implicaţi în eveniment:  concurenţi, parteneri, voluntari, suporteri, localnici, cabanieri, echipele salvamont şi organizatori.”

Concurenții și voluntarii se vor caza într-o tabără de corturi situată în imediata apropierea a zonei de Start/Finish (pârtia de schi din Bran). Taxă înscriere 1 mai – 15 august: Silvania 140 lei, Ultra Vlad Ţepeş 150 lei, Ultra Dracula 200 lei (românești). Înscrie-te AICI. Vezi regulamentul participării AICI.

transylvania trail (3)

 

razdelitel punktir

 

Conceptul Transylvania Trail a luat fiinţă în septembrie 2012, când un club de trail suedez şi o Asociaţie sportivă din România au constatat că împărtăşesc aceleaşi aspiraţii şi planuri în vederea organizării unei ultra curse de trail-running internaţionale, în „Alpii Transilvaniei”. După mai multe vizite ale organizatorilor suedezi în Carpaţi şi revenirea acestora împreună cu 40 de alergători scandinavi experimentaţi, a fost aleasă zona Bran/Bucegi pentru desfăşurarea acestui eveniment

Cu văile sale lungi sau abrupte, culminând la peste 2500m, masivul Bucegi îndeplineşte dorinţa organizatorilor de a concepe o cursă extrem de dificilă care adună peste 8500 D+, iar în acest scop concurenţii vor urca de 3 ori pe cel mai înalt vârf, vârful Omu (2507m). Cabanele des întâlnite, staţiunile care înconjoară masivul, adăpostul pădurii care urcă până la 1800m, distanţa redusă faţă de Aeroportul Internaţional Henri Coandă precum şi vecinătatea celui mai cunoscut loc din România pentru turiştii străini (castelul contelui Dracula) au fost de asemenea motive importante în alegerea zonei munţilor Bucegi.

Organizarea este realizată de clubul sportiv suedez Kullamannen împreună cu Asociaţia Trail Running România şi alţi parteneri dornici de a se implica în promovarea internaţională a Carpaţilor româneşti, în general, şi a zonei Bran/Bucegi, în special. De asemenea, prin proiectul „Transylvania Trail Traverse”, organizatorii îşi propun nu numai evidenţierea frumuseţilor naturale româneşti. ci şi o mai bună percepţie şi cunoaştere a istoriei, tradiţiilor şi calităţilor umane ale poporului român.

Подписывайся