LOCAL ARTIST: Marin Costiuc
Telegram

Marin Costiuc este un tânăr artist plastic, student în anul IV la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP). Spre finele anului trecut și-a vernisat expoziția personală de pictură, numită „Milk&Blood” prin intermediul căreia a redat contrastul dintre viață și moarte.

marin-costiuc

razdelitel punktir

„Am cunoscut arta la liceul “Igor Vieru”, care și-a pus amprenta în cadrul formării mele ca artist. Următorul pas a fost Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP), unde mi-am aprofundat studiile și, având o bază de cunoștințe, am început să experimentez atât stilistic, cât și tematic.

Atelierul pe care îl dețin îmi oferă libertatea în tot sensul acestui cuvânt, să fac variații tehnice și să aleg orice dimensiuni a suportului. Tematic sunt foarte diferit, însă îmi mențin predilecția pentru compozițiile figurative, dinamice, care se precedă cu căutări în tehnica colajului și schițe tonale.

Domeniul artei cuprinde o semnificație vastă prin care orice numit artă va fi artă, dar îmi asum responsabilitatea de a-mi atribui creația acestui domeniu, precum respect orice manifestare ce este însoțită de muncă și răbdare.

Inspirația nu este decât o scuză ce denotă un caracter slab, care are nevoie de pauze. Arta nu acceptă pauze din motivul vremii ploioase sau somnului. Ea va înfrunta orice și te va face să te trezești la 4 dimineața.

Ca artist tind mereu spre perfecțiune, aceasta mă motivează să intervin de mai multe ori asupra unei picturi și să respect toate etapele de la prepararea unui suport, până la condițiile de păstrare la viitorul cumpărător.”

Apotheosis 45x40 marin costiuc

bunker marin costiuc

Dr marin costiuc

Ginditorul 40x50 2014 marin costiuc

Hemingway 40x60 marin costiuc

marin costiuc (1)

marin costiuc (2)

marin costiuc (3)

marin costiuc (4)

marin costiuc (5)

Melancholia 21x30cm marin costiuc

Regizorul 35x50cm marin costiuc

sanctuarul nimfelor 64x1.24 2013 marin costiuc

Sursa tragediei 42x42cm marin costiuc

The Hindenburg Disaster 2 42x60cm marin costiuc

The Hindenburg Disaster marin costiuc

Autor: Eugenia Tataru

Telegram