LOCAL ARTIST: Liviu Sîrbu
Telegram

Liviu Sîrbu este un tânăr absolvent al UTM, Facultatea Urbanism și Arhitectură, specialitatea Sculptură, care este pasionat în prezent de pictură. Să descoperim creația sa și gândurile despre artă:

razdelitel punktir

 

descărcare

„Nu știu dacă fac artă, dar deocamdată încerc să-mi exteriorizez gândurile, ideile, cosmosul meu din cap și coaste, și nu numai, prin pictură. Sper că o fac anume așa cum mă reprezintă și se lasă văzută diferit și la libera dorință.

Am început să mozolesc foile încă din liceu și sper ca toată gama halucinantă de vopsea cu timpul să prindă contururi indispensabile ochilor și stării admiratorilor. Am studiat la UTM, Facultatea de Urbanism și Arhitectură, specialitatea Sculptură. Actualmente pictez, atât ceea ce mă pocnește, cât și comenzi particulare.

Arta, în general, e un segment plurivalent, azi și acum sunt tentat de pictură, deși pe lângă toate ador sculptura, muzica, designul și arhitectura, teatrul și cinematografia. Ce e arta pentru mine? Arta e viața mea, sper să rămână codul meu de căpătâi. Toți avem nevoie de artă zilnic, în egală măsură ca și de apă, pur și simplu încă nu toți înțelegem asta.

Drept motiv de inspirație poate servi orice: oameni triști sau veseli, mediul ambiant, cataclisme, visuri, dorințe, dar, în primul rând – imaginația. Scopul primordial e ca lucrările mele sa ajungă la cei ce apreciază și vor păstra și transmite mai departe lucrările mele. Nu sunt niște simple mâzgăleli de vopsea, ci istorie, cultură, dragoste.”

liviu sirbu (12)

liviu sirbu (11)

liviu sirbu (10)

liviu sirbu (9)

liviu sirbu (8)

liviu sirbu (7)

liviu sirbu (6)

liviu sirbu (5)

liviu sirbu (4)

liviu sirbu (3)

liviu sirbu (2)

liviu sirbu (1)

Telegram