3 soluții pentru o economie circulară premiate la GreenTech Hackathon 
Telegram

GreenTech Hackathon, realizat în premieră la Chișinău, a catalizat idei revoluționare pentru economia circulară. 70 de participanți vizionari din IT, design și antreprenoriat au lucrat timp de 48 de ore, sub îndrumarea a 13 mentori, pentru a transforma viziunile lor în soluții palpabile.

Echipele au lucrat la 17 idei sustenabile, iar 12 dintre acestea au ajuns în finala competiției. Cele mai inovatoare trei echipe au fost premiate, stabilind un nou standard eco-compatibil:

  1. Echipa Bipack de la Universitatea Tehnică a Moldovei a câștigat 40,000 MDL pentru o alternativă ecologică la caserolele din plastic.
  2. Echipa GiveIT a obținut 25,000 MDL pentru platforma lor de reutilizare a resurselor. 3. Echipa Delta Sort a fost recompensată cu 15,000 MDL pentru o soluție avansată de sortare a deșeurilor.

De premii speciale din partea partenerilor Orange Systems și Bayer s-au bucurat și alte echipe, care au propus idei inovative ce prevăd diminuarea risipei de mâncare, gestionarea deșeurilor și optimizarea consumului de energie electrică.

Toți participanții s-au remarcat prin creativitate și ingeniozitate, manifestând o puternică dorință de a schimba lumea spre bine.

GreenTech Hackathon este o inițiativă de suport antreprenorial, prin care mentorii și experții Hackathon-ului ajută tinerii să dezvolte soluții inovatoare și durabile pentru ca o afacere să devină mai sustenabilă, să elaboreze și să testeze MVP, iar cele mai bune idei să fie implementate în IMM-urile din Republica Moldova.

GreenTech Hackathon este organizat de Yep!Moldova și Green City Lab Moldova cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie și Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală, finanțat de USAID. Evenimentul a fost găzduit de Orange Systems.

Telegram