Prima conferință Ruby din Moldova și-a desfășurat cea de-a doua ediție în mediul online
Telegram

Prima conferință Ruby din Moldova și-a desfășurat cea de-a doua ediție în mediul online

Pe 4 aprilie, 2020, Ruby Wine a reușit să adune în fața laptop-urilor lor peste 100 de participanți din toată Europa: Moldova, Ucraina, Belorusia, Italia, și chiar Germania, întâmpinând entuziaști de toate nivelurile profesionale: de la developeri începători, până la ingineri software cu 10 ani de experiență.

Conferința online a reușit să livreze tot ceea ce a promis: prezentări bine pregătite, informații noi și utile, Q&A-uri și discuții interactive în grup, agenda evenimentului incluzând 5 ore de productivitate maximă, ghidate de 4 speakeri și 4 paneliști aflați în Moldova, Ucraina, Marea Britanie, Țările de Jos, SUA și Canada. În ciuda circumstanțelor dezavantajoase, Ruby Wine a decis să coordoneze discuții panel cu rubyști din întreaga lume, oferind o sesiune de discuții captivante și recreative, astfel compensând lipsa clasicei sesiuni de networking offline.

Ruby la distanță s-a bucurat de un feedback incredibil, reușind să mențină comunicarea dinamică între speakeri și participanți chiar și în mediul online cu ajutorul sondajelor scurte, a chat-ului activ și receptiv, și a atmosferei prietenoase.

Ruby Wine are scopul de a conecta lumea și de a lărgi comunitatea de programatori interesați în limbajul de programare Ruby, iar această inițiativă a fost materializată datorită colaborării dintre organizațiile FAF, din cadrul UTM, și Ruby Meditation. Ruby Wine 2.0 este implementată de către Agenția Internațională de Dezvoltare a Statelor Unite (USAID) și Ambasada Suediei în cadrul proiectului  “Tekwill”. Sponsorii acestei conferințe sunt: GovPredict, SaltEdge, Mixbook și Railsware.

Telegram