„Tekwill Expo Day”: programe și idei inovatoare în domeniile educației, financiar-bancar, inteligenței artificiale și guvernamental și un stand dedicat domeniului IT din Ucraina
Начало: 17/06/2023 - 10:00
Место: Tekwill, Strada Studenților 9/11
Цена: -
FACEBOOK

Inovațiile și tehnologiile IT, integrate în domeniul educației, pentru dezvoltarea forței de muncă și a antreprenoriatului în domeniu vor constitui tematica din acest an a „Tekwill Expo Day”.

Evenimentul este o platformă importantă pentru promovarea sectorului TIC în Moldova, încurajarea antreprenorialului și a inovației, care totodată, aduce în prim-plan, rezultatele proiectelor educative marca Tekwill.

„Tekwill Expo Day” va oferi posibilitatea participanților de a se informa referitor la inovații și cele mai recente programe din industria TIC, de a se conecta cu persoanele care au aceleași opinii și de a identifica oportunități de colaborare și inovare.

Cea de-a doua ediția a „Tekwill Expo Day” va avea loc în data de 17 iunie, începând cu ora 10:00, în incinta Tekwill și se va desfășura în cadrul „Moldova Digital Summit” –  evenimentul major al industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din țara noastră.

În acest an, „Tekwill Expo Day” va cuprinde mai multe zone de interes, unde companiile și profesioniștii din domeniu își vor prezenta produsele și serviciile dezvoltate în sectoarele lor de activitate. Astfel, în acest an, la „Tekwill Expo Day”, vizitatorii vor putea trece pe la: zona EdTech (centrată pe domeniul educației și digitalizarea procesului de învățare); zona Fintech (centrată pe tehnologia și soluțiile IT destinate sectorului financiar-bancar); zona AgTech (centrată pe produsele inovatoare care soluționează provocările din industria agricolă); zona Govtech (centrată pe soluțiile de modernizarea sectorului public și a serviciilor accesibile pentru cetățeni).

Noutatea ediției este standul dedicat Ucrainei și antreprenorialului ucrainean, unde vor putea fi descoperite companii și profesioniști ai domeniului, dar și studii de caz relevante pentru industria tehnologică înfloritoare a țării.

Programul ediției curente a  „Tekwill Expo Day” va include diverse activități, inclusiv ateliere interactive, sesiuni de networking și oportunități de învățare potrivite pentru toți membrii familiei.

Tehnologii și inovații implementate în cinci domenii de referință în cadrul „Tekwill Expo Day”

Zona EdTech va reuni standurile mai multor programe educaționale implementate de Proiectul Tekwill pentru pregătirea forței de muncă și a profesioniștilor cu abilități necesare profesiilor viitorului.

„Tekwill în fiecare școală” cel mai revoluționar proiect educațional din țară – va reuni, în cadrul evenimentului, finaliștii concursului „Tekwill Junior Ambassadors”, alături de beneficiarii celor peste 150 de produse elaborate. Elevii, alături de întreprinderile locale din Moldova (printre acestea pensiuni, restaurante, mici afaceri rurale, ONG-uri locale și altele) își vor prezenta proiectele la una dintre categoriile: „Design grafic”, „Web Design & Dezvoltare”, „Inteligență artificială”, „Antreprenoriat” și „Proiectare și dezvoltare de aplicații mobile”. Pe parcursul zilei va avea loc și desemnarea câștigătorilor pentru domeniile „AI”, „Aplicații mobile”, „Design grafic”, „Dezvoltare web” și „Antreprenoriat” pentru ediția anuală a „Tekwill Junior Ambassador” – competiție care se desfășoară timp de 6 luni și care reunește în total 1200 de echipe din toată țara.

„Youth Maker Club”  va găzdui o serie de ateliere tematice, care vor pune în valoare importanța acestei mișcări ca fiind una distractivă și interactivă pentru toți participanții. Astfel, Clubul Tinerilor Makeri se vor implica în jocuri interactive de echipă, vor crea articole de bijuterii, vor folosi fierului de lipit pentru a crea mici piese de artă și totodată, își vor expune lucrările realizate până acum: case inteligente, mașini electrice, bărci create de elevi etc.

„Fablab Chișinău” – prima platformă de fabricație digitală, design industrial și inginerie de ultimă generație din Moldova, va fi prezentă la „Tekwill Expo Day” cu  diverse ateliere tematice despre imprimarea 3D, tăierea laser și cu mașină-unealtă cu comandă numerică (CNC). Mai mult,  absolvenții „Fablab Academy” își vor împărtăși experiența și își vor prezenta proiectele dezvoltate.

La standul „Tekwill Academy Kids” va fi organizat un adevărat spectacol al roboților și al mașinilor electrice, iar vizitatorii vor putea evalua lucrările copiilor și vor putea lua lecții de robotică, de imprimare 3D pentru sistemul solar și să participe la activități cu utilizarea dronelor și a tehnologiilor Arduino.

Tekwill Academy vine cu sesiuni de orientare în carieră și va reuni comunitatea IT într-un singur loc. Experții din domeniu vor vorbi despre o gamă largă de subiecte, cu accent pe  Managementul proiectelor IT și pe Asigurarea calității.

Universitatea Tehnică a Moldovei va prezenta prima mașină electrică produsă în Moldova Hi-Duck, iar copii vor avea posibilitatea să facă o plimbarea la bordul automobilului. De asemenea, standul UTM va cuprinde o expoziție a proiectelor realizate de studenți în domeniul roboticii mecatronicii, tehnologii utilizate în sectorul energetic.

Zona FinTech va fi centrată pe soluțiile IT destinate sectorului financiar-bancar și va cuprinde o gamă largă a tehnologiilor de ultimă oră și a soluțiilor financiare inovatoare. Participanții vor avea ocazia să exploreze a varietate de produse și servicii dezvoltate de companiile locale în domeniu, vor putea să se informeze despre tehnologiile bazate pe blockchain, dar și despre modul în care inteligența artificială schimbă serviciile financiare.

Zona AgTech va fi centrată pe produsele inovatoare care soluționează provocările din industria agricolă, a căror utilizare poate optimiza practicile și crește productivitatea. În zona AgTech vor fi expuse instrumente agricole de precizie, sisteme inteligente de irigare și soluții de monitorizare a culturilor bazate pe drone, care își propun să ajute fermierii în procesul de colectare a datelor în timp real, pentru o recoltă mai mare.

Zona GovTech este centrată pe soluțiile de modernizare a sectorului public pentru  optimizarea operațiunilor guvernamentale și pentru îmbunătățirea accesibilității și eficienței serviciilor destinate cetățenilor, printre care se numără platforme de implicare a cetățenilor, sisteme de guvernare electronică și soluții de verificare a identității digitale. Aceste tehnologii urmăresc să facă serviciile guvernamentale mai accesibile, mai eficiente și mai transparente.

Standul dedicat domeniului IT din Ucraina promite a fi o expoziție interesantă a culturii, tehnologiei inovatoare și spiritului antreprenorial ucrainean. Aici, vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze cele mai inovatoare tehnologii și să cunoască startup-urile din Ucraina, bazate pe inteligență artificială, blockchain și securitate cibernetică, comerț electronic, fintech etc.

Antreprenorii și companiile ucrainene își vor prezenta produsele și serviciile, oferind vizitatorilor o oportunitate unică de a descoperi cele mai recente progrese din diverse industrii.

Mai multe detalii despre „Tekwill Expo Day” și agenda exacta a evenimentului și posibilitatea de înscriere, găsiți pe https://tekwillexpo.md/  și este organizat în cadrul Moldova Digital Summit.

Moldova Digital Summit reprezintă  evenimentul major al industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din țara noastră. Summitul este o platformă de dialog eficientă pentru actorii implicați în industria digitală,  astfel încât tehnologia să furnizeze soluții pentru cele mai complexe probleme naționale. Evenimentul este organizat de ATIC sub egida Primului Ministru și finanțat de USAID, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Germaniei, Elveției și Delegația UE. La desfășurarea evenimentului și-au adus contribuția și alți parteneri internaționali și locali precum: GIZ Moldova, Agenția de Investiții, AmCham, Orange, UNDP și alții.

Evenimentul va putea fi urmărit și online, începând cu 15 iunie, de ora 10:00, pe paginile Moldova Digital Summit, ATIC și Tekwill în rețeaua de socializare Facebook și pe site-ul de transmisiuni live www.privesc.eu.

Parteneri media: newsmaker.md, agora.md, moldova.org

Telegram