Educația prin prisma Culturii și Inovației
Telegram

BOLD Fest – primul festival de New Media Art din Moldova, a avut loc în perioada 19-20 August și a întrunit 3 componente: EXPO | MUSIC | CONFERENCE.

Deși manifestările culturale în sine nu au obligația de a aduce un aport educațional, ambele elemente au fost mereu în strânsă legătură, primul fiind adesea un mijloc de transmitere a valorilor celui de al doilea, motiv pentru care, pe lângă valoarea culturală, BOLD Fest își îndeplinește misiunea educațională prin intermediul conferinței.

Anul acesta, 8 speakeri din MOLDOVA, ROMÂNIA, ISRAEL, GERMANIA au împărțit o scenă și un public de 150 de participanți la BOLD FEST.

Aceștia au vorbit despre importanța comunităților și a colaborările dintre ele, viitorul Industriilor Creative, au explicat de ce companiile trebuie să investească în creativitate și le-au spus participanților despre interacțiunile cu Inteligența Artificială, inovarea lumii evenimentelor și despre crearea proiectelor de impact în noua eră a creativității.

Având o dorință sinceră de a aduce schimbare, pentru a contribui la dezvoltarea țării, partenerii conferinței au fost MITP (Moldova Innovation Technology Park) – Primul e-Park din Europa.

Moldova este o țară cu un potențial extraordinar de inovare și de dezvoltare, iar pentru a încuraja explorarea și dezvoltarea acestui potențial avem nevoie de creștere, prin conturarea viziunii strategice a întregii industrii și prin stimularea inovației digitale în toate sectoarele.

Astfel de parteneriate încurajează o creștere substanțială și pozitivă în ecosistemul culturii și educației moldovenești.

 

Telegram