Biroul Nomad pentru Cercetare în Artă vă invită la un portfolio review cu artistul român Andrei Mateescu
Telegram

Biroul Nomad pentru cercetare în artă, după desfășurarea în vara aceasta a expoziției de fotografie Dincolo de Fotografie / Beyond Photography  la Muzeul Național de Artă al Moldovei, continuă să susțină fotografia contemporană și vă invită la un portfolio review cu artistul român Andrei Mateescu, având loc pe 8 octombrie la Chișinău.

Oricine dorește să participe la portofolio review este rugat să trimită 1-3 proiecte cu o descriere a proiectului, 5-10 imagini pentru fiecare proiect până la 5 octombrie la adresa Nomad Bureau for Art Research <[email protected]>. Proiectele selectate vor fi susținute și prezentate de către Biroului Nomad pentru cercetare în artă,  in format online (sau offline în viitor), în următoarele activități organizate de Birou și pe platforma Romanian Contemporary Photography INFLUX.

Andrei Mateescu locuiește și lucreaza în București (RO). Andrei  Mateescu a studiat în cadrul departamentului Foto-Video al UNAB (BFA 2010, MFA 2012), cumulând în scena autohtonă o activitate de mai bine de 11 ani ca artist și operator cultural interdisciplinar. Și-a asumat astfel în comunitatea fotografică rolul de artist, galerist, curator, jurnalist, manager proiect cultural, coordonator spațiu artist-run. Include frecvent, atât în practica sa artistică cât și cea jurnalistică, polemicile ce stau la baza gândirii (post)fotografice din societatea contemporană. Ca expozant optează frecvent pentru realizarea unor instalații fotografice conceptual-minimale. În 2022 este inițiatorul platformei Romanian Contemporary Photography INFLUX (photographyinflux.ro) cu rolul de a oferi o platformă și resursă online dedicată comunității fotografice din România. La iunie 2023 a participat la expozitia Dincolo de Fotografie / Beyond Photography la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Biroul Nomad pentru Cercetare în Artă – spațiul administrat de artist funcționează într-o manieră nomadă, mutându-se dintr-o locație în alta, îmbrățișând mobilitatea și flexibilitatea, permițând un angajament dinamic cu diferite contexte și audiențe. Biroul Nomad pentru cercetare în artă prioritizează proiectele interdisciplinare bazate pe cercetare în domeniul artei, forme de artă neconvenționale, experimentare și inovație în practicile lor curatoriale și artistice.

Biroul Nomad pentru cercetare în artă organizează evenimente, expoziții, ateliere, discuții cu artiștii, mese rotunde și simpozioane care explorează intersecțiile dintre artă și cercetare. Aceste evenimente oferă artiștilor, cercetătorilor și publicului posibilitatea de a se angaja într-un dialog critic, de a face schimb de cunoștințe și de a aprofunda înțelegerea practicilor artistice interdisciplinare.

https://nomadbureauforartresearch.wordpress.com/;

https://www.instagram.com/nomad_bureau_/

 

Telegram