02 ноября 2021

Elevii din Republica Moldova sunt invitați să participe la Startup 101: Școala de antreprenori și să învețe cum să devină independenți financiar

Elevii din Republica Moldova sunt invitați să participe la Startup 101: Școala de antreprenori și să învețe cum să devină independenți financiar

În pragul săptămânii globale a antreprenoriatului, care este și cea mai mare campanie mondială de promovare a antreprenoriatului și inovării, Yep!Moldova lansează școala de antreprenori: Start up 101, proiect menit să ajute tinerii să descopere căi de monetizare a talentului pe care îl au,  să îi ghideze spre independența financiară și să-i familiarizeze cu oportunitățile domeniului antreprenorial.

Startup 101 este o școală de antreprenori pentru elevi, cu vârsta cuprinsă între 12-19 ani, cu durata de 5 zile, organizată de Yep!Moldova, în parteneriat cu Centrele Artcor și Clasa Viitorului, sub egida Ministerului Educației și Cercetării și a USAID Moldova. Proiectul se va desfășura online, în perioada 8-12 noiembrie, de la ora 17:00-18:00.

Scopul programului este de a cultiva gândirea antreprenorială și crește gradul de independență financiară prin monetizarea talentelor tinerilor.

Înscriere și participare la Startup 101

La Startup 101 sunt invitați să participe elevii și elevele cu vârsta cuprinsă între 12-19 ani, care manifestă interes față de antreprenoriat și independența financiară și care au dorință de a descoperi mai multe despre startupuri, finanțe, piață, public speaking, leadership, management, negocieri, MVP, gândirea de tip design. Pot participa tineri din toate regiunile Moldovei.

Școala de antreprenori Startup 101 va cuprinde:

  • Lansarea oficială Startup 101. Profesiile și abilitățile viitorului – Invitați speciali: USAID, Clasa Viitorului
  • Program de educație antreprenorială – Mentorii Yep!Moldova vor împărtăși din experiența lor profesională și vor ghida tinerii spre dezvoltarea propriei idei de câștig.
  • Concurs – participanții Startup 101 vor fi încurajați să înregistreze un video de până la 3 minute cu tematica „Cum pot deveni mai independent financiar cu ajutorul talentului pe care îl am?”. Cele mai bune idei și prezentări vor fi premiate cu un Startup Kit – mici cadouri din partea partenerilor.

Beneficii pentru participanți: expertiză, mentorat și premii

Participanții Startup 101 vor învăța de la mentori cum să câștige bani din talentele pe care le au și cum pot obține independență financiară. Top 3 cele mai bune idei și prezentări vor fi premiate cu un Startup Kit – mici cadouri din partea partenerilor (mai în glumă, mai în serios, kit de supraviețuire a tânărului antreprenor).

Doritorii de a participa pot găsi mai multe informații despre eveniment aici, iar formularul de înregistrare poate fi accesat aici.

Despre Yep!Moldova

Yep! Moldova este o organizație care dezvoltă early stage startups și promovează gândirea antreprenorială.

Începând cu anul 2016, Yep!Moldova a organizat peste 100 de evenimente locale, regionale și internaționale, la care au participat peste 5000 de tineri, profesori și experți în domeniul antreprenorial. Organizația este partenerul local al Garage48 – organizație estoniană ce desfășoară cele mai mari hackathoane din Europa. Viziunea Yep!Moldova este să dezvolte o generație de tineri care gândesc antreprenorial.

Подписывайся