Alicia Valcov: Despre cum e să combini viața de părinte cu cea de antreprenor, la 7 ani #DeAcasa Rockit Conference
Telegram

Alicia Valcov: Despre cum e să combini viața de părinte cu cea de antreprenor, la 7 ani #DeAcasa Rockit Conference

Alicia Valcov, fondatoarea celei mai mari comunități de mămici din Moldova, Ask a Mom, a fost a treia invitată la Sesiunea celor 7 întâlniri online, dedicate aniversării de 7 ani #DeAcasa a Rockit Conference. Plină de idei și gata pentru orice provocare, Alicia ne-a încărcat cu multă energie adunată de la sutele de mămici din comunitatea Ask a Mom.

Din mărturisirile ei, comunitatea Ask a Mom a fost creată din necesitate. „Am lansat-o pentru că nu știam cum să-mi cresc primul copilul. Până la urmă, nimeni nu te învață cum să crești un copil. Odată ce devii mamă, foarte multe lucruri nu cunoști, însă alături de o comunitate potrivită de mame și mentori cu experiență, le reușești pe toate.”, menționează Alicia Valcov.

Perioada de pandemiei a adus o serie de provocări, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Alicia dezvăluie că doar prin calm, empatie și focusare pe scopurile de bază, poți menține o stare emoțională stabilă. „În această perioadă, fiecare părinte este pe cont propriu, în special cei care au copii ce fac ore online. Ne adaptăm pas cu pas, pentru că nu avem altă opțiune și continuăm să susținem atât copiii, cât și profesorii. Ne păstrăm calmul, deoarece doar astfel vom reuși.”, dezvăluie una dintre cele mai cool mămici din Moldova.

Un proiect de suflet pentru Alicia Valcov este programul 𝐐𝐔𝐄𝐄𝐍, care oferă o experiență antreprenorială calitativă, unică și inovatoare femeilor, care vor să pornească o afacere, dar nu știu de unde să înceapă. În cadrul programului vor fi organizate o serie de evenimente și traininguri dedicate femeilor, cu scopul de a le ajuta să afle și să învețe cum să dezvolte și să gestioneze o afacere. Acest proiect este gratuit și vine în susținerea mamelor, pentru a le ajuta ajuta să iasă din zona de confort, pentru a face o schimbare pe plan financiar și pentru a le ajuta să învețe cum să-ți gestioneze timpul și să lucreze pentru ideea lor. Mai mult decât atât, în cadrul proiectului vor fi implicați și mentori din Moldova și Estonia, care vor susține mamele cu informații și experiențe prețioase pentru a le ajută să dea viață ideilor, iar 5 cele mai bune idei vor primi finanțare.

Reamintim că seria live-urile 7 ani #DeAcasa continuă, iar astăzi, 8 aprilie, începând cu ora 18.00, pe pagina Rockit Conference, va avea loc următorul episod alături de Andrew Rayel, care ne va spune secrete din culisele succesului, cum găsești soluții inovative în muzică pe timp de pandemie, dar și cum să e să faci antreprenoriat cu „positive și harmony vibes”. Deoarece timpul live-ului pe pagina de Facebook este limitat la o ora, discuția va continua într-un format neoficial pe Clubhouse incepand cu 19:00.

Luând în considerare starea curentă în evoluția COVID-19 la nivel național, Rockit Conference încurajează fiecare participant să mențină o viață socială activă, cu respectarea normelor de siguranță în mod corect, pentru a contribui la revitalizarea vieții culturale.

Informații utile:

Rockit Conference Facebook 

Rockit Conference Instagram

Rockit Conference site

Rockit Moldova Clubhouse – Andrew Rayel room

QUEEN PROJECT 

Ask a Mom Community

Telegram