La Chișinău va avea loc primul festival de Artă Digitală Imersivă, New Media Art, Creativitate de și marketing
Начало: 06/11/2021 - 10:00
Место: Artcor, str. 31 august 1989, nr. 137
Цена: -

În weekend-ul din 6-7 noiembrie 2021, va avea loc BOLD Fest – primul eveniment de Artă Digitală Imersivă, New Media Art, Creativitate și Marketing din Moldova. În condițiile pandemiei, evenimentul se va desfășura în format hibrid (online și offline), la sediul industriilor creative din Chișinău – Artcor, și prin transmisie LIVE pe un link special, oferit doar celor înscriși la eveniment.

BOLD Fest nu este un simplu eveniment, acesta este o stare de spirit. El se adresează oamenilor care vor să implementeze soluții curajoase, dar nu știu cum aceste soluții îi pot ajuta, artiștilor care au idei faine, dar nu știu cum să le implementeze, creatorilor care generează soluții digitale, dar au frica de a se expune, companiilor și reprezentanților acestor afaceri, care caută soluții noi, dar nu au curaj să le realizeze. 

BOLD Fest e locul în care toți acești oameni se pot regăsi. Special în acest scop, în cadrul festivalului, am dedicat un loc aparte sesiunii de networking, pentru ca artiștii, experții, creatorii, oamenii de marketing și afacerile să poată comunica.

BOLD Fest este despre un nou nivel de promovare și revoluție digitală în tot ce înseamnă noile media, artă vizuală și creație. Acesta va aduna o concentrație maximă de oameni creativi pe metru pătrat: artiști vizuali, designeri, muzicieni și generatori de idei neobișnuite – de partea creatorilor – și marketeri, specialiști în comunicare și promovare, reprezentanți ai mediului de afaceri – de partea utilizatorilor.

New Media Art presupune tehnologii digitale emergente, care combină AR/VR/MR/XR, show-urile de lumini, instalațiile imersive, arta digitală și jocurile computerizate, arta muzicii și sunetelor, jocurile video și robotica. Menirea BOLD Fest este să facă cunoștință specialiștilor în marketing și reprezentanților diferitor companii cu tehnologiile care le-ar permite să-și ridice promovarea la un nou nivel, dar și să cunoască tinerii artiști, experții în New Media Art, talentul cărora stă la baza oricărui produs de Artă Digitală.

În cadrul festivalului, organizatorii își propun să combine cunoștințele și experiența celor mai renumiți experți din domeniul New Media Art din toată lumea și lucrările practice de la tabăra creativă Digital Poetry Bootcamp, la care tinerii muzicienii, designeri grafici și poeți au lucrat intens timp de 3 zile. Aceste lucrări imersive, compuse din animații audio-vizuale, muzică și recital de poezie, vor fi prezentate sub forma unei instalații interactive din ecrane LED, în curtea ARTCOR. Pe parcursul evenimentului, participanții vor putea admira proiecțiile instalate în curtea Artcor, vor avea parte de momente artistice și networking la un pahar de vorbă. Conferințele vor fi urmate de interviuri, demonstrații de proiecții și momente artistice, cu muzică electronică și nu doar.

Proiecțiile de lumini, muzică, New Media Art, arte vizuale, realitate augmentată, video mapping și instalații immersive neconvenționale demult nu mai sunt ceva din domeniul fantasticului. Acestea se utilizează cu succes în promovarea brandurilor în cadrul evenimentelor și expozițiilor, și nu doar, pentru a crea o legătură emoțională mai puternică cu publicul-țintă, pentru a crește vânzările și a crea un efect wow. 

În secolul în care tehnologia a ajuns cu un pas înaintea omenirii, atât artiștii, cât și brandurile nu mai au scuze pentru a nu le folosi. Lucrări ale specialiștilor din Moldova, experți în New Media Art de la Riift Studio, care au venit cu ideea de organizare a festivalului și sunt responsabili de tot conținutul generat în cadrul acestuia, au fost expuse și au luat premii la expoziția SIGGRAPH Los Angeles și în alte țări ale lumii. A venit momentul ca instalațiile New Media Art să fie popularizate și în Moldova.

Printre invitații BOLD Fest se numără: Marco Pfann, Alex Czetwertynski, Andreas Lutz, Alina Nastas și alții – nume mari în New Media, artiști și experți care au creat proiecte imersive pentru branduri de top din toată lumea, inclusiv Google IO, Microsoft și altele. Doar 2 zile, în premieră, acești oameni vor ține prezentări despre creativitatea care vinde, tendințele în New Media și modul în care arta se poate intersecta cu business-ul, oferind posibilitate artiștilor de a spori rezultatele comerciale ale corporațiilor.
*Invitații vor comunica în limbile română și engleză.

Această activitate este realizată prin finanțare de la bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, implementat de Asociația COR în parteneriat cu Riift Studio și Casa Imago, susținut financiar de USAID și Goethe Zentrum Chișinău.


Biletele vor apărea în curând pe site, așa că fiți cu ochii pe BOLD Fest: https://www.boldfest.is/  

În contextul pandemiei, locurile la evenimentul offline sunt limitate!

Telegram