Redescoperă Drumul Vinului după cinci ani. Un grup de bloggeri și amici ai vinului pornesc într-un nou tur vinicol prin țară
Telegram

La cinci ani distanță de la primul tur vinicol destinat bloggerilor și amatorilor de vinuri, aceștia pornesc din nou să redescopere Drumul Vinului. În perioada 11-14 iulie, timp de patru zile, 14 vinării   și 2 pensiuni rurale din centrul și sudul țării își vor deschide larg ușile pentru oaspeții pasionați de vinuri ca să le arăte poveștile și istoriile care stau în spatele produsului mândriei noastre naționale. Turul vinicol „Redescoperă Drumul Vinului” are loc la inițiaitva Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și al Oficiului Național al Viei și Vinului.

Pe parcursul turului, participanții vor face vizite la mai multe vinării din țară cu istorie, care au fost supuse unui proces complex de restructurare, iar datorită programelor desfășurate de Proiectul de Competitivitate din Moldova și-au relansat activitatea după o nouă filosofie de dezvoltare („Sălcuța”, „Doina Vin”, Vinăria Hâncești, „Podgoria Vin”, Vinuri de Comrat).

La fel, călătoria va include și popasuri și la micii producători de vinuri, care au fost ghidați să crească în lanțul valoric și producă vinuri îmbuteliate de calitate (Crama Mircești, Crama Tudor, Crama Tronciu,  ATU Winery, Gogu Winery, „Agrici Winery”, „Minis Terrios”, „Vinăria din Vale”, „Kara Gani”). Proiectul de Competitivitate din Moldova a acordat o atenție deosebită micilor vinificatori, care datorită programelor de mentorat, îmbunătățire a calității și promovare, au început să producă vinuri îmbuteliate, iar astfel numărul membrilor Asociației micilor producători de vinuri din Moldova a crescut de la 7 la 35.

Turul Redescoperă Drumul Vinului  poate fi urmărit și online, accesând hashtag-urile oficiale ale turului: #DrumulVinului, #BeOurGuest, #WineOfMoldova, #VisitMoldova

 

Kym Ellis

Telegram