Opera Mireasa Țarului pe scena TNOB Maria Biesu
Начало: 28/05/2017 - 16:00
Место: Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieșu
Цена: -

În data de 28 mai, ora 16:00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieșu va fi prezentată publicului meloman din Moldova opera „Mireasa Ţarului” de Nicolai Rimski-Korsakov, eveniment marcat de aniversarea a 70 de ani a baritonului Boris Materinco, Artist Emerit.

„Mireasa Ţarului” este o capodoperă a culturii clasice rusești, stilul muzical al compozitorului fiind absolut diferit de cel al altor compozitori ruși, dar şi universali. Acțiunea operei are loc în timpul domniei lui Ivan Groznîi, o perioadă extrem de dramatică în istoria poporului rus. Opera este scrisă în 1898, în baza dramei de L.A. Mei, cu un libret semnat de însuși compozitorul Rimski-Korsakov în colaborare cu I.F. Tiumenev, limbajul semantic al creației este de o veridicitate sublimă, muzica redând cele mai fine nuanțări psihologice, specifice fiecărui personaj în parte, unor grupuri de personaje, discrepanța dintre păturile sociale şi mistuirile interne ale fiecărui caracter în parte.

În procesul de creare a operei „Mireasa Ţarului” au fost implicate personalități notorii, cu renume mondial, adevărații piloni ai liricii teatrale naționale de astăzi.

Eleonora Constantinov, Artist Emerit al Artei – regizor, al cărei spectacole cuprind aproape jumătate din tot repertoriul operei naționale, cu o deosebită atenție şi grijă a zămislit această operă.

Conducerea muzicală a operei este asigurată de prim dirijorul teatrului Nicolae Dohotaru Maestru în Artă.

O scenografie inedită cu costume revoluționare în scena Teatrului a fost pregătită de pictorul Irina Press, Maestru în Artă, talentul şi renumele căreia a depășit de mult timp hotarele ţării, fiind bine cunoscută atât în spațiul țârilor CSI cât şi în Europa.

Telegram