Spectacolul ”Martiri” de Marius von Mayenburg
Начало: 28/12/2016 - 18:00
Конец: 29/12/2016 - 18:00
Место: Serghei Lazo 23
Цена: free
FACEBOOK

Centrul Naţional de Educaţie prin Artă prezintă spectacolul ”Martiri”, o premieră absolută pentru Republica Moldova, după textul lui Marius Von Mayenburg, în regia lui Vlad Ciobanu. Traducere Elise Wilke.

(DEX) Martir, -ă, martiri, -e : Persoană care a avut de îndurat suferințe, chinuri îngrozitoare sau moartea pentru ideile, convingerile sale. Mucenic (al Bisericii). Persoană care îndură persecuții, un tratament inuman, bătaie etc. – Din fr. Martyr.

Un spectacol provocator despre pericolul fanatismului religios, despre problema sistemului educaţional, despre degradarea relaţiilor dintre oameni şi groapa dintre părinţi, profesori şi copii, unde maturizarea vine ca un proces incendiar de revoltă, de negare a ordinii lumii pentru a o reaşeza după tiparul propriu.

Un spectacol care nu dă răspunsuri categorice, doar le chestionează. Ce e religie şi ce e propagandă? Cum să educi tinerii în sec XXI? Cum să deosebeşti binele de rău? Şi cine are dreptate: Mama? Profesoara? Directorul? Sau Proful de Religie? Sau poate Benjamin care a găsit în Biblie răspunsuri la toate întrebările sale în timpul unei crize de identitate?

27; 28; 29 decembrie.2016/ ora 18.00
str. Serghei Lazo 23

Acces liber
Spectacol recomandat 16+

Proiect realizat cu sprijinului Centrului Cultural German Akzente şi Goethe Institut Bucureşti.

Telegram