Spectacol-lectură ”Entuziaștii” de Inna Cebotari @ Teatru-spalatorie
Начало: 16/03/2017 - 19:00
Место: Teatru-spalatorie, str. Eminescu 72
Цена: free
FACEBOOK

Dragi prieteni!

Pe data de 16 martie Centrul de Proiecte Culturale AZART serbează doi ani de activitate cu spectacolul-lectură “Entuziaştii” de Inna Cebotari.

Prezentarea textului se face în premieră în Republica Moldova, prima reprezentaţie având loc la Cluj -Napoca, în cadrul proiectului de rezidenţe artistice Drama 5, organizat de Reactor de Creaţie şi Experiment în luna august 2016.

După spectacol, publicul este invitat la discuţii cu creatorii spectacolului-lectură şi la un ceai cu biscuiţi.

În lectură participă:

Valeriu Istrati
Iulia Panici
Sergiu Orehovschi
Oksana Sapiens
Ciprian Antoci
Mihai Bruma
Dumitrița Mîrza – Maximciuc
Dana Maxim
Esselda Narwain
An Ost

Inna Cebotari este actriţă, dramaturg și regizor. A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte plastice din Chişinău după care a făcut studii de master în dramaturgie la aceiaşi instituţie şi la Universitatea de Arte din Târgu Mureş. Paralel a făcut master în regie de teatru la Şcoala de Artă Teatrală din Moscova şi a lucrat în calitate de actriţă la Centrul de Teatru Meyerhold. A fost un animator activ al Centrului de Dramaturgie Contemporană de la Chişinău şi împreună cu câţiva tineri „entuziaşti” a organizat primul Festival Internaţional de Dramaturgie Contemporană Verbarium 2013. A participat la mai multe proiecte internaţionale dintre care ”Next Stage Europe”, proiect care a dat naștere unei antologii de dramaturgie contemporană est — europeană, care include texte dramatice a 23 de autori tineri din Belarus, Moldova, Ucrainași Georgia. Piesa Entuziaștii a fost scrisă la 28 iulie, 2016 în cadrul rezidenței «Drama 5» Cluj-Napoca, România.

Centrul de Proiecte Culturale AZART este o organizație necomercială, obectivele principale ale căreia sunt dezvoltarea climatului cultural și creștere a gradului de responsabilitate socială prin dezvoltarea și susținerea formelor de artă alternativă, stimularea și dezvoltarea mijloacelor de educație non-formală, susținerea implicării tinerilor în activități socio-culturale. Membrii centrului şi-au început activitate în anul 2013 ca grup de inițiativă, iar în anul 2015 acestaa fost înregistrat oficial.

Intrarea este liberă, dar se acceptă donații. Vă așteptăm!

 

 

 

Telegram