UTM Rube Goldberg 2016
Начало: 22/04/2016 - 12:00
Место: Campusul UTM, Râșcani
Цена: free
FACEBOOK

Pe 22 aprilie 2016, vino să vezi ce mașini Rube Goldberg au pregătit pentru tine participanții competiției Rube Goldberg 2016, organizate de către Grupul Local BEST Chișinău, cu suportul Universității Tehnice a Moldovei!

Ce este o mașină Rube Goldberg?

O mașină Rube Goldberg este un mecanism care efectuiază transferuri de energie dintr-o stare în altă, care are drept scop îndeplinirea unui lucru trivial. De exemplu, o mașină Rube Goldberg care face toasturi poate consta dintr-un șir de piese domino, care, acționate, împing o bilă, care, la rândul său, mișcă un braț, iar în final, acesta apasă pe butonul toasterului.

Ce au pregătit pentru tine participanții ediției curente?

În ediția curentă, echipele formate din câte 5 studenți ai facultăților din cadrul UTM și 2 liceeni vor construi câte o  mașină Rube Goldberg care, într-un final, va umple un pahar cu exact 175 ml de apă. Printre criteriile de jurizare se numără exactitatea volumului de apă turnată, derularea mașinii fără intervențiile participanților, complexitatea mașinii, cât și aspectul estetic al mașinii Rube Goldberg.

Demonstrarea funcționalității prototipurilor se va desfășura doar în data de 22 aprilie, așa că adună-ți gașca și vino la ora 12:00 la Campusul UTM (Râșcani). Expoziția lucrărilor participanților este deschisă până pe 24 aprilie.

 

poster-rube-goldberg

Partenerii evenimentului sunt companiile Matrix și Arobs Software.

BEST Chișinău este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei  din anul 2007.

Telegram