Târgul de Cariere de la Chișinău, vizitat de aproape 3.000 de candidați
Telegram

2.800 de persoane interesate de locuri de muncă și stagii de practică au participat vineri și sâmbătă la Târgul de Cariere desfășurat la Chișinău. Interes a existat atât pentru posturile cu pofil tehnic&IT, cât și în domeniul alimentar-retail, financiar sau al relației cu clienții unde la mare căutare erau limbile străine.

Companiile au căutat atât specialiști, cât și candidați dornici să facă primul pas în carieră.

Kaufland România a participat la Târgul de Cariere din Chișinău cu o ofertă variată de oportunități de angajare, pentru toți cei interesați de o carieră în industria de retail. Avem deschise mai multe programe de dezvoltare adresate tinerilor absolvenți care iau în calcul o relocare temporară în România și își propun să se reîntoarcă în Republica Moldova odată cu deschiderea primelor puncte de lucru Kaufland în Chișinău. Aceștia vor beneficia de o perioadă complexă de training în vânzări, logistică și sediul nostru central din România. Ne orientăm către candidați cu un profil economic, vorbitori de limbi străine (limba germană reprezintă un avantaj) și cu activități extracurriculare. De asemenea, ne dorim să atragem specialiști pentru pozițiile deschise în departamentele sediului nostru central din București și platformele logistice din Turda respectiv Ploiești“, precizează Estera Anghelescu, Director Dezvoltare Personal si Employer Branding la Kaufland România.

Angajatorii prezenți la Târgul de Cariere anunță că au găsit vorbitori de limbi străine cu care vor discuta pe viitor în contextul unei angajări.

Standul nostru din cadrul Târgului de Cariere a fost vizitat de mulți participanți care au fost foarte interesați și foarte deschiși, au pus întrebări potrivite, au cerut detalii și au fost interesați de locurile de muncă disponibile, de internshipuri și de relocare în Iași în mod special. Am găsit mulți vorbitori de limbă franceză, candidați potriviți pentru departamentul tehnic-infrastructură suport, programatori, afirmă Corina Panaite, recruiter infrastructure support la SCC Services România.

Limbile străine și cursurile au reprezentat un interes pentru candidații care au discutat cu reprezentanții ALC American Learning Center.

Am găsit mulți candidați interesați de domeniul IT și am primit multe întrebări pentru postul de profesor PHP. De asemenea, am preluat CV-uri pentru poziția de profesor de limbă engleză și am avut mulți participanți interesați de cursurile de creativitate și inovație și de cele de robotică pe care le organizăm, spune Mihai Florea asistent administrativ la American Learning Center.

Studenții și absolvenții de facultate din domeniul financiar au avut ocazia de a-i întâlni pe angajatorii de la Moore Stephens.

Căutăm recrutăm studenți, stagiari și proaspăt absolvenți pentru locuri de muncă în contabilitate. La Târgul de Cariere am primit CV-uri bune de la tineri absolvenți, iar acum prelucrăm CV-urile. Am interacționat cu peste 200 de candidați și avem multe CV-uri relevante. Am identitficat candidați foarte buni cu care o să ne mai întâlnim, au declarat reprezentanții companiei Moore Stephens. 

Unele companii au selectat în urma participării la Târgul de Cariere câteva sute de CV-uri relevante, iar candidații vor fi contactați în perioada următoare.

Am căutat personal pentru financiar și producție, am găsit câteva candidaturi foarte bune pentru economist și specialist planificare. Oferim instruire la locul de muncă. Am preluat peste 200 de CV-uri relevante“, afirmă angajatorii de la ROGOB.

Stefanini a participat pentru prima dată la Târgul de Cariere de la Chișinău și a căutat personal pentru cele 50 de posturi disponibile.

Este prima prezență a Stefanini la TdC Chișinău în vederea recrutărilor pentru sediul nostru din Republica Moldova unde avem 50 de poziții disponibile. Căutam atât candidați cu experiență în dezvoltare de aplicații (Java, PHP, .Net) și administrare infrastructură (Database, Security, Unix, SAP), dar avem și posturi pe zona de suport tehnic pentru candidați fără experiență care cunosc limbi străine. Ne-am întâlnit la târg cu peste 600 de candidați – studenți și proaspeți absolvenți în căutarea primului loc de muncă, dar și persoane cu senioritate în IT. Ne-am bucurat să vedem interesul lor în a afla informații despre Stefanini și cum se pot alătura echipei noastre. Cu siguranță vom reveni și la ediția din toamnă“, a declarat Oana Calcan – Recruitment Coordinator la Stefanini.

La Târgul de Cariere de la Chișinău au participat peste 30 de companii și organizații. Evenimentul revine la Chișinău în toamnă. Detalii găsiți pe site-ul.

TdC Primavara 2016_1

TdC Primavara 2016_2

Telegram