Așteptări și sfaturi din partea companiilor la Târgul de Cariere
Telegram

Târgul de Cariere (TdC) este un eveniment de recrutare care aduce în același loc zeci de companii și mii de candidați interesați de oportunități de carieră. Fie că vorbim despre locuri de muncă în Republica Moldova și România sau despre stagii de practică și voluntariat, candidații au șansa să cunoască oportunitățile existente pe piață și să afle care sunt așteptările angajatorilor.

Am decis să discutăm cu Mihaela de la Moore Stephens și Lilia de la Rogob referitor la așteptările lor față de TdC și să vedem ce sfaturi pot fi de folos candidaților.

1

Așteptări de la companii față de candidați, la nivel de aptitudini

Companiile participante la TdC spun că aptitudinile pe care așteaptă sa le vadă de la candidați la TdC țin în primul rând, de aspectul personal. Se așteaptă la abilități de comunicare (demonstrate pe parcursul recrutării: interviu), atitudine pozitivă (observată prin reacția candidatului la anumite întrebări sau în context general), viziune și înțelegere a obiectivelor de viitor (întelegerea dezvoltării la care se așteaptă candidatul și cunoașterea domeniul de specializare dorit). Majoritatea companiilor se orientează spre persoane flexibile, inteligente și cu spirit de echipă.

2

 

Sfaturi pentru redactarea unui CV astfel încât candidații la TdC să-și maximizeze șansele de a fi chemați la un interviu

Firmele apreciează sinceritatea la redactarea CV-ului. Candidații trebuie să fie conștienți că aspectele expuse în CV pot și vor fi verificate. Se recomandă ca candidații să puncteze realizările personale sau profesionale în anumite poziții (ex. rezultatele atinse la job-ul anterior). Asemenea, bine de menționat e că se cere tot mai mult ca abilitățile și aptitudinile să fie delimitate în CV.

3

 

Părerea companiilor despre cum contribuie T​ârgul de Cariere la angajabilitatea tinerilor din Republica Moldova și despre avantajele recrutării la TdC, în comparație cu alte tipuri de recrutare

Companiile ne-au dezvăluit că au observat că mulți candidați care aplică după TdC au avantajul de a cunoaște mai bine poziția pentru care aplică și folosesc participarea la eveniment pentru a găsi răspuns la întrebările pe care le au. La Târgul de Cariere candidații se intâlnesc cu angajatorii și discută, ceea ce în mod normal se întâmplă mai rar, mai ales dacă transmit CV-urile prin e-mail.

Târgul de Cariere va avea loc la Chișinău în 18 și 19 martie. Se așteaptă peste 3.000 de candidați în Centrul de Cultură și Istorie Militară, pe str. Tighina 47. TdC este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din Republica Moldova și România.

Parteneri Premium: Kaufland, SCC Services România.

Participarea la eveniment este gratuită. Pentru alte detalii, accesează:

www.targuldecariere.md și www.facebook.com/tdcmoldova

Telegram