LOCAL ARTIST: Vorona Ecaterina
Telegram

Vorona Ecaterina este o tânără artistă pasionată de desen și pictură, care vrea să reîntoarcă ascensiunea frumosului în artă din epoca Renașterii în zilele de astăzi.

razdelitel punktir

 

verona ecaterina

„Fac artă toată viața mea, de mic copil am fost pasionată de desen și pictură. Nu m-am întrebat niciodată de ce fac artă, presupun că sunt creată ca să creez.

Am absolvit Școala de Arte Plastice “A.Șciusev” și îmi doream mult să ajung la Colegiul “A.Plămădeală”, fapt pentru care trebuie să depun mult efort pentru a obține un loc bugetar. M-am angajat ca vânzătoare și câștigam 50 de lei pe zi, iar după lucru mergeam la lecții suplimentare de pictură, care m-au ajutat să fiu primită la buget la specialitatea Grafică, iar după doi ani de studii am trecut la specialitatea Pictură, la minunatul profesor Veceslav Bakitki.

Anul acesta am primit un loc bugetar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea Pictură, studiind la domnul Veceslav Fisticanu, care totalmente a schimbat viziunea mea asupra compoziției și culorii.
Mi-a oferit noi orizonturi și m-a ajutat să devin un pictor adevărat.

Nu știu ce comunică despre mine lucrările mele, întrucât suntem în permanentă schimbare. Eu încerc să atrag publicul prin frumusețea și finețea a tot ceea ce pare banal la prima vedere, picturile mele referindu-se mereu la ceva filozofic și meditativ.

Fiecare om care află că sunt pictor, mă întreabă, râzând în sinea lor – cum îmi voi asigura venitul după absolvirea universității. Eu consider că, dacă simțim că arta este viața noastră, trebuie să continuăm, indiferent de obstacole. Este adevărat că sunt dificultăți financiare, suntem o țară mică și concurența este mare. Pentru a reuși e nevoie să profităm de orice ocazie și posibilitate în care lumea ne poate descoperi arta.

Mi-a spus odată profesoara, disperată, că după Renaștere, s-a sfârșit epoca în care arta înflorea, și nu se va întoarce acea vreme a frumosului în curând. Eu vreau să demonstrez că nu a avut dreptate și să promovez țara noastră prin creația mea.”

 

vorona ecaterina (1)

vorona ecaterina (3)

vorona ecaterina (5)

vorona ecaterina (7)

vorona ecaterina (8)

vorona ecaterina (9)

vorona ecaterina (10)

vorona ecaterina (11)

vorona ecaterina (12)

vorona ecaterina (13)

vorona ecaterina (14)

vorona ecaterina (15)

Telegram