Impresiile unui blogger rus care a întâlnit Anul Nou în Chișinău
Telegram

Blogger-ul Ilia Varlamov a publicat pe site-ul său un articol care reflectă cum a văzut dânsul sărbătorile de iarnă, întâlnind Anul Nou în Chișinău.

ilia varlamov (2)

Iată cum este Anul Nou de acasă prin prisma fotografiilor și povestirii unui străin:

Asemeni presupunerilor, Anul Nou în Chișinău a fost magic! A început totul în aeroport. Așa pot întâlni noul an doar moldovenii.

Un vin moldovenesc formidabil, rău că în Rusia nu îl exportă. Deja în câteva minute după aterizare toți membrii majori ai expediției noastre erau beți și veseli.

În Piața Marii Adunări Naționale bloggerul a putut vedea orășelul unde cetățenii protestează, dar și decorul de sărbătoare.

ilia varlamov anul nou chisinau (4)

ilia varlamov anul nou chisinau (5)

În piața din centrul orașului, în fața Parlamentului sunt amplasate corturi cu protestatari. Ei sunt aici din septembrie 2015, când au început protestele contra guvernării corupte și a nivelului scăzut de trai. Oamenii au fost scoși la protest de prețurile mari și inflație, dar la creșterea rapidă a inflației a contribuit guvernarea.

Ilia relatează în blogul său și despre renumitul „furtul secolului” din Moldova, care a dus la devalorizarea leului moldovenesc și creșterea rapidă a prețurilor. De asemenea, menționează că în centru au mai rămas doar câteva corturi instalate.

ilia varlamov anul nou chisinau (7)

ilia varlamov anul nou chisinau (2)

ilia varlamov anul nou chisinau (3)

Alături de tabăra de corturi sunt atracțiile de sărbătoare. Trenuțul pentru copii face cercuri pe fundalul posterelor protestatarilor.

ilia varlamov anul nou chisinau (6)

ilia varlamov anul nou chisinau (9)

Iluminația în Chișinău lasă de dorit. Sunt câteva ghirlande și câteva plase de luminițe.

ilia varlamov anul nou chisinau (8)

Ce îmi amintesc în continuare este că a fost mult vin bun moldovenesc, mâncare gustoasă și, principalul – oameni minunați.

ilia varlamov anul nou chisinau (10)

Timp de doi ani cât nu am fost în Chișinău, în oraș a apărut mai multă publicitate stradală. Acum, pe alocuri, se aseamănă cu ultima pagină a unui ziar.

ilia varlamov anul nou chisinau (15)

ilia varlamov anul nou chisinau (14)

ilia varlamov anul nou chisinau (13)

Ilia a făcut o vizită și la Strada Pietonală într-o dimineață:

ilia varlamov anul nou chisinau (11)

ilia varlamov anul nou chisinau (12)

Varlamov.ru

Telegram