Târgul Național al Covorului “Covorul dorului”, ediția I
Начало: 13/12/2014 - 11:00
Место: Moldexpo, str. Ghioceilor 1
Цена: free
FACEBOOK

Dragi Prieteni!

Vă învităm să participați sâmbătă, 13 decembrie 2014, între orele 11.00-16.00, la prima ediție a TÂRGULUI NAȚIONAL AL COVORULUI sub genericul “Covorul Dorului”.

Evenimentul este organizat în contextul elaborării dosarului de candidat “Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor” pentru înaintare în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova. Obiectivul evenimentului este de a promova ţesutul covoarelor şi ale altor textile din lână şi de a contribui la promovarea covoarelor basarabene pe plan naţional şi internaţional.

Târgul Naţional al Covorului va conţine mai multe compartimente:

“Covorul Tradiţie” – expoziţie de scoarţe basarabene din colecţia Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei.

“Covorul Istorie” – expoziţie de covoare vechi din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, precum şi numeroase covoare din colecţiile muzeelor din republică şi colecţii private.

“Covorul Contemporanietate” – expoziţie de tapiserie modernă realizată de către studenţii Academiei de Muzică, Teatru, Arte Plastice şi Universităţii de Stat “Ion Creangă” în cadrul proiectului Revenire la tradiţii.

“Covorul Prieten” – vom invita de fiecare data la Târg o ţara prietenă, care îşi va demonstra tradiţiile şi arta ţesutului naţional. De această data covorul prieten va fi prezentat de Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova – ţara cu tradiţii milenare în arta țesutului, covorul căruia este introdus in Lista UNESCO.

“Covorul sentimental” – este covorul pe care Vă invitam să-l aduceţi dumneavoastră, dacă cel pe care îl păstraţi acasă, este legat de o istorie frumoasă de familie, a fost moştenit de la strămoşi, a înfruntat intemperii: deportări , foame, război, sau altele.

Gala Portului Popular de Iarnă în anul 2014 este la cea de-a doua ediţie şi va fi parte componentă a Târgului Naţional al Covorului, astfel fiind evidenţiate particularitățile şi frumusețea portului nostru popular de iarnă.

Pe întreaga durată a evenimentului vor evolua artişti profesionişti, colective folclorice, oaspeţii având posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie, dar şi să savureze diversitatea bucătăriei tradiţionale.

Vă aşteptăm cu drag!

Telegram