It’s called art: Sue Rubira, Jen Mazza, Lee Price

Cris Robu – pasionată de artă, muzică, literatură şi oameni frumoşi ne face cunoştinţa, cititorilor locals, cu artistii contemporani.

Sue Rubira

[vslider name=”sue”]

 

Sue s-a născut în Marea Britanie în 1959 şi a studiat desenul în Royal College of Art din Londra înainte de a muta în Portugalia. A participat la o mulţime de expoziţii şi a fost premiată la numeroase competiţii. Face pictură figurativă uşor de memorat şi de recunoscut. Portretele ei, în special cele reprezentând femei, devoalează o profunzimea şi o fineţe extremă a fiinţei datorită colorilor pastelate, jocului cu transparenţa şi privirilor pătrunzătoare.

 

Jen Mazza 

[vslider name=”jen”]

 

Jen este o tânără pictoriţa de origine americană născută în 1972 în Washington D.C., care locuieşte şi activează în New York.

Picturile ei, de dimensiuni relativ mici, sunt extrem de intense şi provocante graţie tehnicii şi utilizării culorilor dar şi a tematicilor alese. Jen are o predilecţie pentru detaliul corpului uman în ipostaze emoţionante. Acest corp reprezentat de ea amintește de frământările pictate de Van Gogh, de o frustrate şi o căutare general umană.

 

Lee Price 

[vslider name=”leeprice”]

 

La capitolul figuraţie feminină absolut fascinantă trebuie inclusă şi Lee, o pictoriţă care şi-a făcut o specialitate din a picta relaţia femeilor cu mâncarea. Lucrările ei sunt autoportrete în care pictoriţa ni se arată mâncând în diferite locuri, ipostaze şi momente ale vieţii.
Lee afirmă că femeile contemporane se autocenzurează prea mult şi ca aceste tablouri reprezintă un “comming-out” al femeii, încetarea abstinenței şi acceptarea propriilor dorințe.

Peace and love,

Cris Robu

Telegram