Participă la proiectul „Journalism for Future Challenges” alături de jurnaliști din alte țări estice
Telegram

Journalism for Future Challenges” este un program pentru jurnaliștii ce sunt la început de carieră și provin din țările: Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

Programul se va desfășura în Riga, Letonia, în trei module separate: 27 iunie-2 iulie 2016, 15-19 august 2016, 28 noiembrie-2 decembrie 2016. Participanții trebuie să fie prezenți la toate cele trei module.

Instruirea se adresează celor care își doresc atât să-și îmbunătățească abilitățile de investigare și alcătuire a reportajelor, bazate pe crime și corupție, cât și să-și lărgească cercul de legături profesionale.

Trainingurile intensive vor fi livrate de reporteri, editori și alți specialiști cu o vastă experiență internațională în domeniu. Cu toții vor aplica cele mai moderne și sofisticate unelte și metode utilizate în jurnalismul de investigație avansat.

Sesiunile de instruire vor aborda asemenea subiecte ca bazele reportajului de investigare, planificarea și monitorizarea unui proiect de investigare, detalii despre funcționarea unei crime organizate și actului de corupție, securitate personală, investigare pe Internet, verificarea știrilor etc.

Cine trebuie să aplice?

  • Jurnaliștii la începutul carierei lor, cu un interes pronunțat spre investigare. Experiența în jurnalismul de investigare nu este necesară, dar experiență generală în domeniul jurnalismului este cerută.
  • Rezidenții sau cetățenii țărilor Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani.
  • Participanții trebuie să cunoască fluent limba engleză și să dețină calculator personal.

Vor fi selectați 25 de persoane și participarea în acest program va fi finanțată totalmente, acoperind costurile pentru transport și cazare, viză, câteva mese la hotel, materiale de instruire și cină de deschidere și de încheiere a programului.

Aplică până pe data de 13 May 2016 AICIAplicanții ar putea fi invitați la un interviu pe Skype sau telefon.

Programul este organizat de către Swedish Institute, în colaborare cu Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

 

Telegram