Concursul „Descoperă Moldova” a luat sfârșit. Vezi care sunt cele mai apreciate poze
Telegram

Concursul fotografic „Descoperă Moldova” ce s-a desfășurat pe platforma vernisaj.moldovaholiday.travel a luat sfârșit după o lună de vot.  Fotografia câștigătoare aparține lui Mihai Stamati, originar din Chișinău.

Fotografia sa a acumulat un număr de 785 de aprecieri, cel mai mult de printre cele 40 de imagini participante în concurs, captate în cadrul turului fotografic „Gustar Experince” ce s-a desfășurat în vara acestui an.

Mihai Stamati – 785 de voturi (categoria Explorează)

????????????????????????????????

Mihai Stamati a captat un moment unic, în care o fetiță din sat „comunică” cu un cârd de gâște. Iată ce a relatat despre această fotografie autorul:

Fotografia a fost realizată în satul Butuceni și chiar dacă în colecția din tot turul am adunat mai multe povești la care țin, aceasta are o istorioară aparte. Este un moment surprins dincolo de traseul prestabilit, care m-a făcut de fapt să mă rătăcesc de restul echipei și să văd pe o ulicioară retrasă această „comunicare” dintre copil și cârdul de gâște. E o metaforă a prieteniei și copilăriei de la țară, pline de naturalețe, departe de tehnologii.

Fetița la un moment dat a început să arunce peste gard niște nisip, imitând probabil gestul părinților atunci când hrănesc păsările de prin curte. A fost un moment absolut natural, firesc și m-a încântat expresia copilei plină de curiozitate, o expresie de naivitate și fericire, care te face să uiți pentru o clipă  de toate neajunsurile și grijile oamenilor de prin satele noastre.

În total, fotografiile au acumulat un număr de 15.000 de voturi. Pozele au fost repartizate pe categorii, care au obținut aceste aprecieri: Gustă – 3985 voturi, Cunoaște – 3302 voturi, Simte – 3346, Explorează – 4364. Printre alte imagini care au acumulat un număr mare de voturi sunt:

Serjio Lobourenko – 612 voturi (categoria Cunoaște)

www.serjio.com

Olesea Kuralova – 588 voturi (categoria Gustă)

olesya-kuralova

Iulian Ursachi – 560 voturi (categoria Simte)

iulian-ursachi

Andrei Paul – 540 voturi (categoria Simte)

andrei-paul

Valeriu Istrati – 526 voturi (categoria Explorează)

valeriu-istrati

Fabien Laine – 476 voturi (categoria Gustă)

copy-of-fabien-laine-food-3

Telegram