Diaspora inspiră moldovenii de acasă cu idei know-how la Școala Sustenanilității
Școala Sustenabilității este un proiect pilot lansat de moldovenii stabiliți peste hotare, care prin activitățile sale, își propune să faciliteze transferul de cunoștințe și de know-how din diasporă către cei din țară, și vice-versa.
Comunitatea Noroc Olanda (Regatul Țărilor de Jos), în colaborare cu Asociația pentru Integrarea Migranților (Franța), Casa Mare (Estonia), Sănătatea are Gust (Republica Moldova) și cu suportul mai multor asociații din diasporă, anunță desfășurarea proiectului „Școala Sustenabilității” care se va desfășura în comuna Răzeni, raionul Ialoveni, în perioada 16-18 august 2016.
Principalul obiectiv al proiectului constă în formarea cadrului favorabil de dezvoltare a unor soluții sustenabile pentru problemele curente cu care se confruntă societatea moldovenească. Prima ediție a Școlii Sustenabilității va organiza un mini-concurs, în cadrul căruia se vor înainta 5 inițiative din diasporă.
„În jurul acestor inițiative se vor crea hub-uri(ateliere) de lucru, membrii cărora vor fi selectați nemijlocit dintre persoanele stabilite cu traiul în Republica Moldova. Ideile propuse sunt bazate pe experiența personală și profesională acumulată de către membrii comunităților”, afirmă Coordonatorul proiectului, Dorina Baltag.
De asemenea, în cadrul Școlii Sustenabilității se vor desfășura cursuri și ore practice care au ca scop să faciliteze transformarea inițiativelor în proiecte și implementarea acestora. Facilitatorii Școlii Sustenabilității vor proveni din diferite domenii și vor asigura transmiterea către beneficiari a unui set de abilități complementare ideilor ce țin de dezvoltarea creativității, caracterului inovator și tehnic al inițiativelor.
Totodată, membrii hub-urilor, din care fac parte persoane din diasporă dar și persoane stabilite cu traiul în Republica Moldova, vor avea parte de sesiuni de coaching prin care se va investi în abilități de lucru în echipă, capacități antreprenoriale, manageriale și de fundraising.
Unul dintre atelierele școlii este un master-class de creare a pungilor ECO din pânză, la care poți să te înscrii prin acest formular.
Acest proiect-pilot este susținut de către Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației (OIM), misiunea din Moldova și Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC) și face parte din Programul de Granturi Diaspora Engagement Hub. Organizatorii evenimentului vor asigura transportul, cazarea și pensiune completă pentru participanți. Persoanele interesate de a participa la Școala Sustenabilității sunt invitate să completeze formularul de participare disponibil pe pagina de facebook a Școlii Sustenabilității până pe data de 01 august 2016.
Persoană de contact: Doina Guzun, tel: +33650430371
Dorina Baltag, tel: +31681351719
email: [email protected]
Facebook: Școala Sustenabilității