02 мая 2024

Cumpărăturile de Paște sunt mai plăcute la METRO. Îți recomandăm o listă cu produse pe care să le pui în coș

Iată, iată se apropie Paștele, iar tu încă nu ți-ai pregătit lista de cumpărături? Vino la METRO pentru a-ți umple toate rafturile cu produse proaspete, delicioase și variate. Pe lângă acestea, ai ocazia să procuri lucruri simbolice cu care să-ți amenajezi interiorul locuinței. Până a porni la drum, vezi ce recomandări ți-am pregătit pentru o masă fastuoasă de sărbătoare și pentru un design care să-ți creeze o atmosferă plăcută acasă.

Ne-am propus să delimităm gama de produse pe categorii, astfel încât să-ți fie mai ușor să te inspiri și să-ți creezi propria listă de cumpărături. Începem cu produsele alimentare pe care le poți găsi în primul catalog.

METRO a creat câteva mărci proprii pentru a-ți ușura alegerea produselor pentru mâncare. METRO Chef, RIOBA, îți prezintă o gamă de produse din carne, lactate, fructe și legume uscate pentru orice rețetă de cinci stele.

Prin urmare, dacă ai nevoie de cașcavaluri deosebite, atunci găsești produse de cașcaval tare, feliat sau ras. Ele îți vor permite să pregătești o masă bogată cu mâncare pentru orice gust.

La desert dorești să gătești blinii delicioase? Folosește laptele de la METRO Chef, iar pentru umplutură ia cremă de brânză. Dacă vrei să prepari un tiramisu sau alte bucate fine italiene, folosește în calitate de ingredient de bază brânza mascarpone. Toate acestea le găsești pe rafturile de la METRO.

Bucatele și aperitivele din carne reprezintă un must-have pe masa de sărbătoare. Fie că optezi pentru carne proaspătă sau pentru cea înghețată, cu siguranță vei reuși să-ți uimești familia cu talentul tău de bucătar. Mai mult, la METRO vei putea găsi un set de Jamón, care implică un cuțit special pentru a tăia subțire felie după felie acest tip de șuncă și o platformă specială pe care să aranjezi estetic feliile. Această surpriză culinară cu certitudine îi va impresiona pe membrii familiei tale.

Deja ești obișnuit cu varietatea de salamuri italiene cu gusturi fine, care cu siguranță le vor plăcea oaspeților tăi. Ca să nu pierzi timpul, METRO Chef, marcă proprie METRO, deja le-a tăiat felii și rămâne doar să le pui pe farfurie sau să faci din ele mici aperitive: cornete, rulouri sau clopoței din salam.

De asemenea, la aperitive pot fi folosite și fructe uscate sau nucușoare. Acestea conțin mulți nutrienți și vitamine, având și ca scop „amânarea” foamei pe ceva timp. Pe raft vei găsi arahide, nuci de caju, migdale, nuci braziliene, chipsuri de fructe uscate și multe altele.

Să nu uiți și de desertul-cheie al acestei sărbători – cozonacul. El este un produs simplu, dar cu forme, umpluturi și gusturi pe orice plac. În ajunul acestei sărbători creștine, la METRO găsești cozonaci cu ciocolată, cu cremă de cacao și alune, cu caramelă, cu stafide, cu portocală sau cozonac tradițional moldovenesc, ruladă cu vișine și ciocolată sau cu prune. Dacă Paștele ți se asociază cu un gust fin italian, poți procura un chec chocottone sau lattone. Așadar, orice membru de familie își va putea alege produsul preferat pe care să-l mănânce cu poftă de Paște.

Deci, cum ai reușit să observi, la METRO îți poți realiza orice vis culinar datorită varietății produselor destinate sărbătorii pascale.

În continuare, deschidem cel de-al doilea catalog care o te ajute să-ți creezi o atmosferă de Paște în locuința ta. De aceea, ai nevoie de câteva obiecte de decor cu ajutorul cărora să poți amenaja fiecare cameră, dar și masa de sărbătoare.

Aceste jucării din ceramică își pot găsi locul pe pervaz, pe o masă de cafea sau de revistă. Găsește-le un loc în care vor capta atenția oaspeților tăi.

Candela reprezintă un simbol al sărbătorilor pascale, care are drept scop să aducă lumina sfântă în fiecare casă. Din punct de vedere etimologic, cuvântul „candelă” provine din grecescul ϰάνδηλα (kándila) și înseamnă lumină de veghe sau de priveghere. De aceea, în familiile în care se respectă tradițiile de Paște, candela mereu este aprinsă, îndeosebi noaptea. La METRO poți găsi o varietate de lumânări și candele de diferite culori și forme.

Candelele tradiționale se umplu cu ulei, însă acum sunt spre vânzare candele minimaliste în care poți pune o lumânare, apoi, după terminarea ei, o poți schimba. De aceea, îți recomandăm să încerci acest tip de candelă pe masa dedicată acestui ritual.

Un alt element al decorațiunii este coșul. El îndeplinește nu doar funcția de a transporta produsele pentru sfințire la biserică, dar mai poate fi utilizat și ca element decorativ în casă. Îl poți amenaja cu flori, ouă, lumânări, dulciuri și să lași câte un coș în fiecare cameră. Este estetic, practic și universal.

Oferă-le posibilitate și copiilor tăi să se distreze și să contribuie la amenajarea interiorului în stil pascal. Tot ce e nevoie este să le procuri un set de ouă cu șabloane și creioane speciale cu care să le coloreze. Apoi, aceste ouă le poți folosi ca decor în orice loc din casă.

Alege și un așternut nou pentru mobilierul tău. Adu un strop de culoare în locuință și oferă-i un nou look salonului în care veți petrece sărbătoarea.

Rămâne să decizi tu cum va arăta într-un final locuința de Paște. Deja știi că METRO îți pune la dispoziție o gamă de obiecte de decor pe orice plac.

Acestea, dar și multe alte produse pot fi văzute în cataloagele online anexate aici și aici și pot fi procurate din magazinele METRO din Chișinău și Bălți. Îți amintim că poți comanda online toate produsele de care ai nevoie în caz că nu reușești să mergi la magazin. Curierul va veni la ușa ta și îți va aduce comanda.