PartnersInWine – proiect lansat de către ONVV în colaborare cu Camera de Agricultură din Dordogne, Franța
Telegram

În premieră pentru Oficiul Național al Viei și Vinului, proiect lansat în colaborare cu Camera de Agricultură din Dordogne (Franța) – „PartnersInWine: susținerea sustenabilității și internaționalizarea în sectorul vitivinicol franco-moldovenesc ”.

Oficiul Națioanal al Viei și Vinului în colaborare cu Camera de Agricultură din Dordogne (Franța), anunță câștigarea în premieră a Proiectului: „PartnersInWine: susținerea sustenabilității și internaționalizarea în sectorul vitivinicol franco-moldovenesc ”, ca urmare a participării la apelul de propuneri de proiecte în cadrul Programului EU4BUSINESS:CONNECTING COMPANIES.

Proiectului  PartnersInWine are drept obiective susținerea ÎMM-urilor din domeniul vitivinicol în oferirea suportului producătorilor în tehnici agricole durabile și inovatoare care să conducă la certificarea cu valoare ecologică ridicată (HEV), prin urmare, promovând practici ecologice privind aerul, apa, solul, clima, biodiversitatea și peisajul aplicat de către fermieri și viticultori, dar și transferul de cunoștințe și know-how în vederea creării unui sistem vitivinicol mai competitiv, mai inteligent și mai ecologic;

Proiectul va demara începând cu luna noiembrie și va dura 4 luni până în luna februarie 2022.

Acesta va presupune vizite de studiu și schimb de experiență în vederea creării unui sistem vitivinicol mai competitiv, mai inteligent și mai ecologic. De asemenea, programul va permite reprezentanților cheie din sector (Asociații de suport în afaceri și ÎMM-uri) de a dezvolta capacități în două domenii cheie de cooperare: sustenabilitate și modele inovatoare de producție și cooperare în afaceri și internaționalizare.

A fost lansat anunţul de participare la proiect  pe pagina web oficială www.wineofmoldova.com/lansare-proiect-partnersinwine/ pentru toți cei care corespund următoarelor criterii de selecție:

  • Reprezentanți ai Înterprinderilor Mici și Mijlocii cu vârsta de până la 35 de ani;
  • Afaceri conduse de femei;
  • Afaceri care își au sediul și activitatea în mediul rural;
  • Cunoașterea limbii engleze, nivel mediu (obligatoriu).

Despre proiect

PartnersInWine implimentat de Oficiul Națioanal al Viei și Vinului în colaborare cu Camera de Agricultură din Dordogne (Franța), este finanțat și  realizat cu susținerea Programului EU4BUSINESS creșterea competitivității produselor vinicole, valorificarea autenticității și orientarea spre consumator. Printre obiectivele sale de bază se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Despre EU4BUSINESS: CONNECTING COMPANIES

EU4Business este o inițiativă a EUROCHAMBRES, care sprijină regiunea Parteneriatului estic pentru a-și realiza întregul potențial, de a stimula creșterea economică și a consolida relațiile dintre Uniunea Europeană, statele sale membre și cei șase vecini estici (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina).

Telegram