În luna noiembrie Artcor te provoacă să scrii
Telegram

ArtcoWriMo este o provocare pentru toți cei care scriu sau își doresc să o facă, lansată de Centrul Industriilor Creative Artcor. Proiectul se află la cea de doua ediție, iar anul acesta a devenit reprezentant oficial al concursului internațional de scriere NaNoWriMo.

Toți cei care se vor înregistra la activitățile lunii noiembrie sunt încurajați să vină de luni până vineri, între orele 10.00 și 18.00, în spațiul Artcor pentru a scrie.

ArtcoWriMo a început luni, 1 noiembrie, la 11:00, cu o lansare live pe facebook. Viorica Cerbușca, directoare Artcor și Vasili Braga, director al Asociației Companiilor de Creație – COR alături de partenerii strategici ai proiectului au povestit despre ce ne așteaptă de-a lungul lunii noiembrie. Live-ul a continuat cu lansarea concursului de „Ficțiune Interactivă, organizat în parteneriat cu Institutul Francez din România. De la 12:00 live a putut fi urmărit atelierul „Crearea Personajelor” condus de Svetlana Grossu. (en) parte a concursului de „Ficțiune Interactivă”.

De la 17:30, va avea loc prima emisie Radio Cor, o discuție live de 30 de minute pe pagina de fabeook a centrului Artcor. Primul invitat din seria de live-uri este Macar Severin, care va povesti despre storytellingul în videourile de publicitate

Programul lunii noiembrie cuprinde o serie de concursuri, cursuri de autor, ateliere și discuții în format liber cu profesioniști din domenii conexe storytelling-ului.

Cursuri și concursuri:

  1. Continuăm să scriem istorii interactive în cadrul concursului Interactive Storytelling, realizat în parteneriat cu Spookey House
  2. Lansăm un nou concurs în parteneriat cu Institutul Francez din România – Ficțiune Interactivă
  3. Curs de scriere și recitare de versuri cu Ronin Terente

Ateliere:

  1. „Crearea Personajelor” cu Svetlana Grosu. (en) parte a concursului de Ficțiune Interactivă.

  1. „Inky –  program de scriere pentru ficțiune interactivă” cu Grigor Burloiu (ro) parte a concursului de Ficțiune Interactivă.

Intervenții live – Cor Radio

În fiecare luni, miercuri și vineri la ora 17:30, Vasilii Braga și Viorica Cerbusca vor găzdui discuții live alături de invitați împreună cu care vor explora subiectul storytellingului în diverse domenii printre care poezie, jocuri, video, foto branding, publicitate și fashion.

Pentru cei care vor să își pună în ordine un program pentru a scrie sistemic și organizat, pe paginile de social media a hub-ului Artcor vor fi publicate informații despre cum începi să scrii, cum stabilește repere, cum urmărește progresul și în final cum finisezi o lucrare.

NaNoWriMo este un program internațional de încurajare a tinerilor scriitori să-și găsească propriile voci în ale scrisului și să-și organizeze un program pus la punct care să-i ajute să înainteze în această carieră.

Denumirea este defapt o abreviere ce vine de la National November Writing Month (Luna Națională a Scrierii de Romane) și a început în 1999 cu o provocare de a scrie 50.000 de cuvinte dintr-un roman în treizeci de zile.

Acum, în fiecare an, la 1 noiembrie, sute de mii de oameni din întreaga lume încep să scrie, hotărâți să încheie luna cu 50.000 de cuvinte dintr-un roman nou-nouț. Ei încep luna drept profesori, mecanici sau părinți și o încheie romancieri.

Telegram