Марчел Лазэр возвращается с фортепианным концертом в темноте.
Начало: 23/02/2020 - 18:00
Место: Sala cu Orgă, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt
Цена: 80–150 lei

Марчел Лазэр возвращается с фортепианным концертом в темноте

23 Февраля, в канун праздника Драгобете, ровно в 18:00 в Органном Зале погаснет свет, а пианист Марчел Лазэр оживит музыку Баха, Брамса, Бетховена, Шопена и других композиторов.

Цель концерта – уменьшить зрительные рецепторы и больше сосредоточиться на слуховых. В темноте мы больше концентрируемся на том что слышим, нежели на том что происходит вокруг. Также в темноте мы можем легче войти в медитативное состояние.

Публика приглашена начиная с 17:30 в Органный Зал, де можно будет насладится бокалом вина и посмотреть выставку художника Петру Раю. А в 18:00, как только погаснет свет и будут выключены мобильные телефоны, мы уплывем на крыльях воображения.

Марчел Лазэр родился в Кишиневе, учился игре на фортепиано в музыкальной школе Ciprian Porumbescu, затем продолжил обучение в Клуж, Зальцбурге и Бухаресте. В 2015 году вместе со своими друзьями он основал музыкальный фестиваль Moldo Crescendo, а в 2017 году появилась идея концерта в темноте который оказался очень успешным!

Билеты можно приобрести онлайн, здесь: https://iticket.md/event/ticket/concert-pe-intuneric

а также физически в сети iTicket.

Marcel Lazăr revine la pianul din întuneric

Pe 23 Februarie, în prag de Dragobete, de la ora 18:00 în Sala cu Orgă se va stinge lumina, iar pianistul Marcel Lazăr va readuce la viață piese de J.Brahms,L.v.Beethoven, F.Chopin, și alții.

Scopul concertului pe întuneric este de a diminua receptorii vizuali și de a ne concentra mai mult pe cei auditivi. Întuneric fiind analizăm mai puțin ce se întâmplă în jur și ne concentrăm mai mult pe ce auzim. Tot în întuneric putem să intrăm mai ușor într-o stare meditativă.

Publicul este invitat începând cu orele 17:30 pentru a savura un pahar de vin și expoziția pictorului Petru Raiu din Sala cu Orgă. Iar de la 18:00, după ce se stinge lumina și telefoanele mobile să plutim pe aripile imaginației.

Marcel Lazăr s-a născut la Chișinău, a studiat pianul la Liceul de muzică Ciprian Porumbescu, apoi și-a continuat studiile la Cluj, Salzburg și București. În 2015 împreună cu prietenii lui a fondat festivalul de muzică Moldo Crescendo, iar în 2017 a apărut idea concertului pe întuneric, care se bucură de mult success.

Biletele se pot procura online, aici: https://iticket.md/event/ticket/concert-pe-intuneric

Și fizic în rețeaua iTicket.

Telegram