18 сентября 2023

Sala cu Orgă împlinește 45 de ani

Sala cu Orgă  celebrează cei 45 de ani de la inaugurare cu un concert festiv, care va avea loc în data de 21 septembrie, ora 18:00. Evenimentul va da tonul stagiunii concertistice 2023-2024 de la Sala cu Orgă, care se va desfășura sub semnul acestei  aniversări, dar și a celor 35 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de Cameră.

În realizarea concertului vor fi implicate formațiile artistice ale instituției: Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan. În calitate de solistă-invitată va fi o artistă de talie mondială, strălucita pianistă Polina Osteinskaya, o prezență aclamată pe cele mai importante scene internaționale.

Programul concertului va include o premieră la Chișinău –  ”Dettingen Te Deum” de G. F. Händel  și celebrul concert nr. 24 pentru pian și orchestră, KV 491, de W.A. Mozart.

Primul concert în Sala cu Orgă a avut loc în data de 15 septembrie, 1978. În concertul de inaugurare, când orga a răsunat pentru întâia  oară la Chișinău, au participat soliștii: soprana Maria Bieșu,  violoncelistul Ion Josan, organista Svetlana Bodiul, precum și Capela Corală ”Doina”, condusă de Veronica Garștea.

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online, pe www.iticket.md. Prețul variază de la  100 la 250 lei.

Подписывайся