Sala cu Orgă împlinește 45 de ani
Начало: 21/09/2023 - 18:00
Место: Sala cu Orgă 
Цена: 100-250 lei

Sala cu Orgă  celebrează cei 45 de ani de la inaugurare cu un concert festiv, care va avea loc în data de 21 septembrie, ora 18:00. Evenimentul va da tonul stagiunii concertistice 2023-2024 de la Sala cu Orgă, care se va desfășura sub semnul acestei  aniversări, dar și a celor 35 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de Cameră.

În realizarea concertului vor fi implicate formațiile artistice ale instituției: Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan. În calitate de solistă-invitată va fi o artistă de talie mondială, strălucita pianistă Polina Osteinskaya, o prezență aclamată pe cele mai importante scene internaționale.

Programul concertului va include o premieră la Chișinău –  ”Dettingen Te Deum” de G. F. Händel  și celebrul concert nr. 24 pentru pian și orchestră, KV 491, de W.A. Mozart.

Primul concert în Sala cu Orgă a avut loc în data de 15 septembrie, 1978. În concertul de inaugurare, când orga a răsunat pentru întâia  oară la Chișinău, au participat soliștii: soprana Maria Bieșu,  violoncelistul Ion Josan, organista Svetlana Bodiul, precum și Capela Corală ”Doina”, condusă de Veronica Garștea.

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online, pe www.iticket.md. Prețul variază de la  100 la 250 lei.

Telegram