Igor Dodon propune lansarea Programului naţional „Economia digitală a Moldovei”
Telegram

„Fără o industrie dezvoltată, economia Moldovei nu are un viitor prosper. Este necesară majorarea semnificativă a ponderii și rolului industriei în economie, lansarea noilor industrii și sectoare, deci, să fie realizată o nouă industrializare”, consideră Igor Dodon.

În programul său electoral, el notează că, în prezent, cele mai mari riscuri pentru dezvoltarea durabilă a sectorului agrar sînt provocate de schimbările climatice și condițiile climaterice nefavorabile recurente, în special, de secetă.

„Digitalizarea trebuie să devină motorul creșterii economice. Digitalizarea administrării publice și a mediului de afaceri va permite reducerea semnificativă a poverii birocratice, a corupției, va crește eficiența activității întreprinderilor. E necesară lansarea unor noi întreprinderi industriale high tech, care vor fi integrate în lanțurile internaționale de producție și tehnologice prin utilizarea cooperării industriale internaționale și prin atragerea investitorilor și a capitalului din străinătate”, notează sursa citată.

Igor Dodon propune crearea unui fond investiţional pentru susținerea și finanțarea proiectelor strategice prioritare pentru economia țării, dar şi modificarea legislaţiei Moldovei, inclusiv în domeniul reglementării bancare, pentru asigurarea sectorului real al economiei cu resurse financiare mai calitative, ieftine și pe o durată mai lungă.

Actualul Preşedinte propune şi programul naţional „Economia digitală a Moldovei”, implementarea căruia va favoriza reorganizarea ramurilor prioritare ale economiei, inclusiv a industriei, agriculturii, construcțiilor, urbanismului, infrastructurii drumurilor, energeticii și serviciilor financiare.

El pledează şi pentru crearea unor platforme industriale multifuncţionale în toate regiunile Moldovei, „care vor schimba aspectul economic al regiunilor și vor asigura mii de locuitori de pe întreg teritoriul țării cu locuri de muncă și salarii decente”.

Telegram