Ziua Vinului Rosé la Castel MIMI: 350 de litri de vin consumat, zeci de sticle vândute și amintiri prețioase întipărite în memoria vizitatorilor
Telegram

Singura sărbătoare din Moldova dedicată vinului sinonim cu sezonul cald – Ziua Vinului Rosé – s-a desfășurat și în acest an într-o atmosferă relaxantă, reunind aproape 1000 de iubitori de licoare trandafirie, printre ei turiști veniți din România și Ucraina. Câteva ore de distracții s-au soldat cu peste 350 de litri de vin rosé consumat, zeci de sticle vândute, multă energie pozitivă și amintiri care vor rămâne întipărite în memoria celor prezenți mult timp înainte.

Cristina Frolov, director Castel MIMI: „Vara trebuie să înceapă cu un vin rosé, dar cel mai bine la Ziua Vinului Rosé. Pentru al doilea an consecutiv, Castel MIMI a găzduit această sărbătoare dedicată vinului de culoare trandafirie, prin care ne dorim să promovăm cultura consumului responsabil de vin, dar și să plasăm Republica Moldova pe harta mondială a turismului vinicol. Ziua Vinului Rosé face ca Moldova să fie a treia țară din lume care are o zi dedicată acestui tip de vin.”

Pălăriile, hainele și accesoriile de culoare roz – elementele obligatorii din codul vestimentar al evenimentului – au împânzit zona din fața Castelului MIMI, monument de arhitectură inclus în „Top 15 capodopere arhitecturale ale lumii vinului”. Tolănitul pe iarba verde și pe bean-bag-uri colorate, fotografii printate instant la Selfie Box, distracțiile la leagăne și bălăceala picilor în havuz au fost la ordinea zilei.

Vedeta evenimentului a fost, cum era de așteptat, Cabernet Sauvignon, premiat cu argint la Concours Mondial de Bruxelles. Fiecare vizitator a ținut neapărat să guste, să descopere secretele, aromele și nuanțele acestui vin superb. În zona de food-court, pofticioșii au avut ocazia să-l asocieze armonios cu bucate delicioase gătite de bucătarii de la Castel MIMI. Plăcintele cu brânză de vaci și cartofi, crocante și aburinde, pregătite din aluat subțire ca o foaie de țigară, au fost savurate cu poftă alături de un pahar de vin răcoros. Cârnăciorii tradiționali germani fripți la grătar și scăldați în muștar, burgerii cu carne de pui și pita cu carne de vită au oferit vizitatorilor o experiență gustativă memorabilă.

Sergiu, vizitator: „Suntem pentru prima oară la Castel MIMI, peisajul este extraordinar și organizarea este la cel mai înalt nivel. Am gustat vinul rosé, nu am băut nelimitat, dar l-am asociat cu gustările de la food-court, care sunt extrem de gustoase.”

Olga, vizitatoare: „Totul este minunat și foarte bine organizat, motiv pentru care vrem să le mulțumim celor de la Castel MIMI pentru dispoziția pe care ne-au creat-o. Și vinul rosé este excepțional. Ne bucurăm de faptul că există o astfel de sărbătoare în Moldova.”

Andreea, vizitatoare: „Ne simțim minunat. Nu știam exact la ce venim, dar este important că nu regretăm că am ajuns aici. Vinul este din abundență și este pe gustul nostru, rămâne să vedem ce ne așteaptă mai târziu. Suntem din România, de la Suceava și Iași mai exact, și am venit într-o minivacanță de weekend la Chișinău, la sugestia unei colege din Republica Moldova. Nu am venit intenționat pentru Ziua Vinului Rose, dar știind că va avea loc am ținut neapărat să ne sincronizăm programul ca să nu ratăm această ocazie.”

Lucia, vizitatoare: „Chiar nu am știut că în Moldova avem locuri atât de frumoase. Am auzit publicitatea la radio și am decis împreună cu rudele să venim tocmai de la Ungheni. Nu contează banii, contează dispoziția, locurile frumoase pe care avem ocazia să le admirăm – într-un cuvânt suntem foarte entuziasmați.”

Ziua Vinului Rosé, Castel Mimi a fost o destinație perfectă și pentru familiile cu copii. O întreagă zonă cu distracții dedicată celor mici a fost amenajată în curtea din fața monumentului arhitectural. Picii au desenat pe nisip și cu ajutorul painting-ului s-au transformat în prințese și eroi curajoși din povești. Iar pentru ca să fie în pas cu tendințele evenimentului, aceștia au fost serviți cu compot de fructe, de culoare rosé.

Spre seară, toată lumea a uitat de moleșeală și s-a distrat nebunește la concertul susținut de duetul Tania Cerga & Andrei Glavan, „Jackets Band” și Ilia Sorocean, care a susțint un recital solo. Lecțiile de tango, oferite gratuit de către instructori specializați, au înfierbântat și mai mult inimile îndrăgostiților, care au fost inițiați cum să facă primii pași pe platoul de dans.

Iar la final, vizitatorii au admirat „dansul” havuzului colorat – „cireașa de pe tort” în programul sărbătorii, pregătit cu minuțiozitate de Castel MIMI.

Telegram