„ZIP Fashion Photography Contest” premiază fotografii de modă din Moldova
Telegram

Cei mai buni fotografi fashion din Moldova, profesioniști și începători, vor fi apreciați de un juriu internațional în cadrul primului concurs specializat în domeniu – „ZIP Fashion Photography Contest 2019”.  Evenimentul se desfășoară în perioada 4 – 13 iunie și se va încheia în data de 19 iunie cu vernisajul expoziției de fotografie fashion și premierea câștigătorilor.

Evenimentul a întrunit participanți care au concurat în două categorii: 9 fotografi experimentați în realizarea fotografiei de modă și 6 fotografi tineri, care își doresc să abordeze fotografia fashion și să se exprime artistic în domeniu. Participanții au lucrat timp de 2 zile pentru a realiza lucrări care pun în valoare articole de îmbrăcăminte pentru femei și bărbați create de tineri designeri, participanți a Z Generation Young Designer Contest 2019.

Categoria Professionals:

  1. Ion Pleș Alexandru
  2. Cucu Gabriela
  3. Vlad Andreev
  4. Nathaniel Kowalsky
  5. Manah Arcady
  6. Andrei Cotorobai
  7. Sietta Alika
  8. Kowalsky Nathaniel
  9. Proka Eugen

Categoria Beginners:

  1. Victoria Matușevschi
  2. Harea Gabriela
  3. Beatrice Moraru
  4. Veceslav Celpan
  5. Tatiana Kravets
  6. Casapciuc Elena

Designeri:

  1. Darya Golneva
  2. Chițanu Dumitrița
  3. Ana Lungu
  4. Ursu Sanda
  5. Botnari Miehaela
  6. Rotaru Maria & Țurcan Elena
  7. Bruma Tatiana
  8. Stratan Boris

Cele 15 fotografii realizate urmează a fi expuse, Miercuri, 19 Iunie, în ultima zi a concursului la Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, pentru a fi apreciate de juriu și publicul participant la vernisaj.

Echipa de jurizare formată în mare parte din experți internaționali va evalua fotografiile în baza următoarelor criterii: originalitate, creativitate, compoziție, calitatea de ansamblu.

De asemenea, internauții își vor putea susține fotograful favorit pe pagina de facebook a concursului.

Câștigătorii acestui concurs ne vor reprezenta țara la Fashion Photography Contest din cadrul International Young Designers Contest 2019 organizat de Ukrainian Fashion Week. Deținătorii locului 2 și 3 vor beneficia de un masterclass cu Viktoria Vi-prada.

Acest proiect este organizat de către Centrul de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS) cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei și finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii, Ukrainian Fashion Week, International Young Designers Contest și Viktoria Vi-prada.

Telegram