„ZIP Fashion Photography Contest 2018” premiază fotografii de modă din Moldova
Telegram

Fotografi profesionști și începători specializați în arta fotografică de fashion vor fi apreciați de un juriu local și internațional în cadrul concursului – „ZIP Fashion Photography Contest”. Scopul concursului este de a stimula creativitatea și colaborarea în domeniul fotografiei de modă, atât pentru profesioniști cât și pentru tinerele talente din aceste 2 domenii tangente. Arta fotografică de fashion este esențială pentru promovarea ținutelor vestimentare și marketigul brandurilor și dețin un rol important în înregistrarea vânzărilor în industria ușoară.

Detalii concurs

„ZIP Fashion Photography Contest” s-a desfășurat în perioada 11-18 septembrie și se va încheia în data de 18 septembrie cu vernisajul expoziției de fotografie fashion și premierea câștigătorilor. Concursul a întrunit participanți care au concurat în două categorii: 12 fotografi experimentați în realizarea fotografiei de modă și 4 fotografi tineri, care își doresc să abordeze fotografia fashion. Participanții au lucrat timp de 2 zile pentru a realiza lucrări care pun în valoare articole de îmbrăcăminte pentru femei și bărbați create de tineri designeri.
Cele 16 fotografii realizate urmează a fi expuse în ultima zi a concursului, pe 18 septembrie, la Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, pentru a fi apreciate de juriu și publicul participant la vernisaj.

Juriul va fi format din 5 membri, profesioniști în domeniu, dintre care 2 din Republica Moldova, iar 3 internaționali. Publicul participant la expoziție va avea posibilitatea de a vota fotografii favoriți și lucrările acestora. Fotografiile vor fi evaluate în baza următoarelor criterii: originalitate, creativitate, compoziție, calitatea de ansamblu.

Premii

Fotogfarii se lupta pentru titlul de câștigători pentru a beneficia de un fond de premii în valoare de 20000 lei ce va oferi câștigătorilor posibilitatea de a crește profesional, prin participare la cursuri sau competiții internaționale de specialitate. Adițional, participanții vor beneficia de promovare și recunoaștere locală. Astfel, fotografiile realizate de primii 3 clasați în ambele categorii de concurs și „Simpatia Publicului” urmează a fi publicate în revista „InSTYLE”. Participanții vor primi și premii din partea partenerului concursului – Studioul Fotomax.

Lista fotografilor participanți la „ZIP Fashion Photography Contest” 2018

Categoria Professionals:
1. Tutuianu Dorian
2. Cotorobai Andrei
3. Tudorean Iulia
4. Victoria Wonka
5. Vlad Andreev
6. Ion Pleș Alexandru
7. Diana Bodnarenco
8. Nathaniel Kowalsky
9. Arcady Manah
10. Golovinscaia Sofia
11. Putregai Vadim
12. Roxanne Werter

Categoria Beginners:
1. Matușevschi Victoria
2. Cucu Gabriela
3. Casapciuc Elena
4. Iațco Lilian

Designeri:
1. Bannaia Elena
2. Țurcan Elena
3. Ababii Lilia
4. Țopa Doina
5. Bannaia Elena
6. Matușevschi Victoria
7. Don Zorina

Participanții selectați în concurs au beneficiat de un masterclass cu Giorgia Benazzo – renumit fotograf fashion din Milano, Italia, care a lucrat cu participanții asupra un shooting și post producere, stimulând fotografii locali să abordeze în fashion photography concepte nonconformiste, confom tendințelor globale din domeniu. Masster clasul a avut loc în incinta studioului Fotomax.
Acest proiect este finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii, in parteneriat cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei, Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), Studioul Fotomax şi Revista InSTYLE.

Imagini: secvențe de post producere din masterclassul oferit de Giorgia Benazzo – renumit fotograf fashion din Milano, Italia în cadrul „ZIP Fashion Photography Contest”.

Telegram