Svetlana Popa: „SUBURBIILE – INELUL DE AUR AL CAPITALEI!”
Telegram

Svetlana Popa, candidat la funcția de deputat în circumscripția 33 din partea PSRM, consideră că suburbiile au un potențial enorm, care nu a fost valorificat până acum. În cadrul întâlnirii cu alegătorii din 15 octombrie 2019 din localitatea Trușeni, ea vorbit despre proiectele ce urmează a fi demarate în suburbiile capitalei, pentru a asigura un trai onorabil locuitorilor.

Având numeroase întâlniri cu oamenii adesea am fost întrebată de locuitorii din suburbii: Noi suntem cei care locuiesc în jurul Chișinăului, lucrăm în municipiul Chișinău, contribuim la bugetul municipal și ar trebui să fim strânși legați de capitală și să obținem sprijin pentru dezvoltarea localităților noastre. Așa mi-a venit idea de a numi proiectul de dezvoltare a suburbiilor – Inelul de Aur, deoarece oamenii de aici, sunt deosebiți, muncitori, gospodăroși și buni la suflet. ”Aur curat, cu alte cuvinte!„ a precizat ea.

Svetlana Popa spune că va depune maxim efort ca oamenii ce fac parte din ”Inelul de Aur” să beneficieze de proiecte de infrastructură, iluminat stradal, construcții de școli, grădinițe și centre culturale. „A venit timpul să atragem atenția tuturor localităților din cadrul municipiului. În suburbii trebuie să fie create locuri de muncă noi prin deschiderea mini-fabricilor de producție vinicolă, de uscare și înghețare a fructelor, ca să dezvoltăm și să promovăm localitățile noastre peste tot în lume. Să oferim acces la educație și servicii medicale de calitate pentru fiecare. Să susținem lucrătorii din domeniul medicinei și educației. Să oferim spațiu pentru locuit tinerilor specialiști. Pentru fiecare profesor – un calculator, pentru fiecare elev – un tablet PC.  Chișinăul trebuie să fie o destinație culturală, administrativă și turistică, Suburbiile trebuie să devină inelul cela de aur!”, a mai spus Popa.

Svetlana Popa este din orășelul Vadul-lui-Vodă. A absolvit facultatea de matematică la USM, iar în perioada 2001-2003 a studiat la Academia de Administrare Publică din Moldova, specialitatea “Lucrător în administrația publică”. Pe parcursul anilor a activat în diferite funcții, atât în sectorul privat, cât și public. Între anii 2002-2019 a fost deputat în Parlament și consilier municipal, cunoaște până la cele mai mici detalii problemele tuturor localităților din municipiul Chișinău. Vă amintim că Svetlana Popa candidează la funcția de deputat în circumscripția 33 din partea PSRM. Conform site-ului Comisiei Electorale Centrale pe circumscripția 33 sunt înregistrați 6 candidați din diferite categorii sociale: juriști, jurnaliști, istorici și profesori.

Telegram