Proiectul „Tekwill” își decernează Ambasadorii – lideri ai inițiativelor care transformă comunitatea tech din Moldova
Telegram

Proiectul „Tekwill” își decernează Ambasadorii – lideri ai inițiativelor care transformă comunitatea tech din Moldova

Pe 25 noiembrie, Proiectul „Tekwill” va celebra și va recunoaște inițiativele și programele care au contribuit la dezvoltarea comunității IT și a startupurilor din Moldova. Tekwill Ambassadors Awards este evenimentul care va aduce în lumina reflectoarelor liderii de comunitate și grupurile de inițiativă care, pe parcursul acestui an, au implementat acțiuni menite să amplifice potențialul uman, să genereze noi oportunități și să deschidă noi perspective de carieră și afirmare profesională în domeniul IT pentru tinerii din Moldova.

Programul „Tekwill Ambassadors”, lansat la începutul anului 2018, a fost creat pe convingerea că excelența și performanțele frumoase pot și trebuie să fie atinse cu eforturi comune, dar și prin împărtășirea ideilor, a experiențelor, a motivațiilor, a oportunităților și a resurselor. Realizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei, inițiativa oferă sprijin proiectelor care își propun să contribuie la dezvoltarea capitalului uman pentru sectorul TIC și susțin dezvoltarea antreprenoriatului în domeniu.

Pe parcursul ediției din acest an, au fost sprijinite parțial 11 inițiative – conferințe, programe de instruire, hackatoane, întâlniri tematice – printre care se numără: Tech Women meetups, FutureHR Conference, Rails Girls Chisinau, Technovation Challenge Moldova, European BEST Engineering Competition 2019, Conferința Națională „Future Energy Leaders”, FAF Hackathon 2019, Ruby Wine Conference, Moldova Developer Conference și altele.

În total, peste 1800 de persoane au beneficiat de oportunități de învățare, schimb de experiență și transfer de cunoștințe, oportunități de socializare, stabilire de noi conexiuni. Conform regulilor programului, Proiectul „Tekwill” a sprijinit o parte din cheltuielile asociate desfășurării inițiativelor, iar inițiatorii acestora au reușit să identifice și să valorifice resurse financiare adiționale, sponsorizări și parteneriate.

Toate aceste evenimente au fost posibile grație efortului, dedicării și entuziasmului unor echipe extraordinare, care și-au asumat angajamentul de a fi promotorii transformărilor pozitive, de a oferi oportunități și de a susține dezvoltarea tinerilor, de a mobiliza toate resursele și energiile necesare pentru a-i ajuta să cunoască mai mult, să-și descopere și să-și urmeze vocația, să învețe de la experți, să se afirme și să-și realizeze aspirațiile.

În cadrul evenimentului „Tekwill Ambassadors Awards” va fi celebrat spiritul de implicare a comunităților din Moldova, iar distincția va fi decernată următoarelor inițiative:

  • Inițiative educaționale: Technovation Challenge Moldova, Rails Girls Chisinau, Django Girls Chisinau, Coder Dojo
  • Conferințe: Ruby Wine, Future HR, Moldova Developer Conference, Fix IT In Post Conference, Rockit Conference,
  • Comunități: YES-Europe Moldova, Tech Women, Game Factory
  • Competiții: EBEC Chisinau, FAF Hackathon, Wine Hacks 2.0
  • Impact național: Echipa Națională de Robotică, Dinu Țurcanu
  • Cei mai devotați rezidenți: WellWell, Spooky House
  • Activități de matchmaking: TechVillage, MentorMe
  • Parteneri strategici: Universitatea Tehnică a Moldovei, UN Women, EFSE, Inther Software Development.

Tekwill Ambassadors Awards va avea loc pe data de 25 noiembrie, începând cu ora 18.00, în incinta Centrului Tekwill. Pentru mai multe detalii sau precizări, nu ezitați să contactați: Irina Covriga, Community Manager, Proiectul ”Tekwill”, [email protected].

 

Tekwill este locul unde oamenii, comunitatea, ideile, resursele, știința, industria se întâlnesc pentru a identifica, facilita și amplifica excelența în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Tekwill este creat cu sprijinul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelenţă în domeniul TIC”, implementat de Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC.

Telegram