Documentarele cu impact social îți dau întâlnire la Cahul! 5 motive să nu ratezi festivalul MOLDOX
Telegram

Au mai rămas zile numărate până când se va startul celui mai progresist și accesibil festival internațional de film documentar din țară – MOLDOX, care se va desfășura între 10 și 15 septembrie, la Cahul.  Nu credem că e cazul să ducem muncă de convingere – ce poate fi mai fain decât să te alături unui eveniment cultural de nivel internațional, care îți „aduce pe tavă” cele mai actuale și inedite documentare din lume? Și totuși MOLDOX are prea multe avantaje, ca să le trecem cu vederea. Ți le prezentăm pe cele mai importante:

Nu rata: O selecție de documentare de rezonanță din 12 țări

La cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru schimbare socială vei avea ocazia să vizionezi 17 lungmetraje și 10 scurtmetraje de rezonanță din 12 țări: Republica Moldova, Suedia, România, Ucraina, Olanda, Polonia, Letonia, Franța, Marea Britanie, Rusia, Elveția, Germania. Sunt pelicule care au adunat premii importante în palmares și pe care nu le vei găsi în acces liber. Vezi programul festivalului.

Nu rata: O ocazie unică de „a citi” printre cadre, alături de creatorii peliculelor

MOLDOX se vrea a fi o punte de dialog dintre creator și public care să faciliteze conștientizarea de către spectatori a problemelor societății moderne, dar și identificarea soluțiilor pentru a le depăși. Iată de ce, la finalul proiecțiilor vei avea ocazia să „descoși” mesajele din spatele peliculelor în cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri cu creatorii și protagoniștii acestora, veniți din toate colțurile lumii.

Nu rata: Evenimente culturale printre proiecții

Festivalul „MOLDOX” nu înseamnă doar 6 zile de proiecții. Pentru ca experiența culturală a vizitatorilor să fie una complexă, organizatorii le-au pregătit expoziții de fotografie  – „Plecarea în lume” de Natalia Gârbu și concerte sub cerul înstelat – show-ul trupei indie rock și folk rock „Cosmos în Buzunar”, urmat de DJ party.

Nu rata: Să descoperi raionul Cahul, ca și destinație turistică

14 septembrie marchează o zi frumoasă pentru cei care vor să exploreze zonele rurale din Cahul. Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos”, în parteneriat cu Festivalul MOLDOX, vă invită cu drag să jucați hora, să studiați istoria satelor din sud, să participați la ateliere dulci și să simțiți aerul proaspăt al frumuseții locale. Puteți face parte din această explorare dinamică în schimbul unei mici donații pentru a susține dezvoltarea locală.

  • Muzeul din Crihana-Veche
  • Colibași – Casa dulce – atelier de dulcegării
  • Văleni – prânz tradițional
  • Atelierul de dans la scena din Slobozia-Mare

Nu rata: Un festival de film documentar 100% gratuit

Intrarea la festivalul MOLDOX este gratuită, la fel ca și trasportul asigurat, care va circula pe ruta Chișinău-Cahul-Chișinău. Intrarea la festivalul MOLDOX este gratuită, la fel ca și transportul asigurat, care va circula pe ruta Chișinău-Cahul-Chișinău. Asigură-ți un loc spre Cahul în prealabil, accesând formularul de înregistrare.

Fii cu ochii pe pagina noastră de facebook pentru a afla toate detaliile.

 MOLDOX are nevoie de tine. Susține-ne!

MOLDOX este o oportunitate unică, prin care noii creatori de film au șansa să-și șlefuiască abilitățile de a atrage atenția publicului asupra subiectelor importante din societate. În același timp, proiectul aduce în sudul Moldovei un eveniment de nivel mondial, oferind oamenilor posibilitatea să participe și să urmărească documentare relevante în contextul lor regional. Festivalul MOLDOX este în cumpănă: între o dorință avidă de a sensibiliza publicul larg despre importanța schimbărilor pozitive și lipsa fondurilor adecvate pentru a face ca acest lucru să se întâmple. Credem că misiunea MOLDOX merită a fi perpetuată, iar oamenii de artă din Moldova – susținuți. Dacă împărtășești această idee și îți dorești să contribui, alături de noi, la crearea schimbărilor sociale prin intermediul filmului documentar – DONEAZĂ!

Susținătorii festivalului

Cu sprijinul financiar: Institutul Cultural German Akzente, Goethe Institut, Institutul Cultural Român, Centrul Național al Cinematografiei din Moldova, Primăria Cahul, Consiliul Raional Cahul, Ambasada Germaniei, Ambasada Suediei, Proiectul de Competitivitate finanțat de USAID, Suedia și UK aid, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Ambasada Regatului Țărilor de Jos la în România

Cu sprijinul: Teatrul Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu”, Palatul de Cultură „N. Botgros”, Incubatorul de Afaceri din r-ul Cahul

Parteneri festival: One World Romania, Balkan Documentary Center, Festivalul de Film Documentar de la Salonic, B2B Docs, Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Drepturile Omului Docudays UA, Festivalul de Film Documentar Chesnok, European Documentary Network, Festivalul de Film Documentar CinEast, East Roads Films

Parteneri business: Racketa Production, Cahulpan, 7 days, YardSale

Parteneri media: Unimedia, Moldova.org, #diez, Locals, Gazeta de Sud, Noi.md, Briciul

Telegram