Astăzi, patru tineri debutează în cinematografia documentară cu scurtmetraje despre satele moldovenești
Telegram

Pe data de 29 mai, atelierul de filme documentare MOLDVOX, în cadrul inițiativei MOLDOX la Țară, vă invită la proiecția-premieră a trei filme documentare despre viața satului moldovenesc.

Patru tineri, timp de aproape de jumătate de an, au muncit la crearea documentarelor, care vorbesc publicului despre problemele și fenomenele cu care se confruntă zonele rurale ale Republicii Moldova. Astăzi, tinerii vă vor prezenta filmele lor de debut.

Carolina Buimestru lucrează asistentă socială. Filmul ei de debut este despre satul Lalova și provocările, prin care comunitatea sa trece.

Maria Guțu, fotogră documentare, va vorbi, prin filmul său, despre un sat cu potențial turistic, localizat în nordul Moldovei, și cum acesta se confruntă cu problemele ecologiei precare, imigrației și lipsei locurilor de muncă, dar care nu se lasă doborâți de dificultățile, prin care trec.

Veaceslav Botezatu, specialist financiar, și Viorel Plopa, avocat, au ales să povestească despre viața unui antrenor de volei și soarta echipei, pe care o antrenează – o echipă extrem de capabilă și șansele, de care acestea ar trebui să profite, dar…

La eveniment, va fi prezentă întreaga echipă a atelierului, inclusiv regizoarea, fotografa și tutorele MOLDVOX Nora Agapi, directorul de proiect Maxim Cîrlan.

Vă dăm întâlnire la ora 18:00 la America House Chișinău, str. Bănulescu-Bodoni 27.
Intrare liberă!

Telegram