Vinuri din soiuri autohtone + bunătăți gătite live = Wine Friendly „Armonia Gusturilor”
Telegram

Vinuri excelente, produse din struguri de soiuri autohtone, îmbinate perfect cu bucate fine, gătite live de chefi celebri – aceasta este rețeta noii ediții „Wine Friendly”, cu genericul „Armonia Gusturilor”. Pe parcursul lunii decembrie 2017 pasionații de cultura vinului sunt invitați la evenimentele „Wine Friendly” prezentate într-un nou format, care, pe lângă tradiționalele degustări ghidate de profesioniști, promit mai multe surprize. „Wine Friendly” este parte a campaniei de iarnă „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului”, care cuprinde mai multe evenimente tematice, fiind desfășurată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV).

Cunoscătorii și amatorii vinurilor de calitate vor avea parte de 8 evenimente desfășurate în localurile „Wine Friendly”, sub îndrumarea somelierilor acreditați, care vor prezenta un curs-expres despre calitățile vinurilor și servirea corectă a acestora, precum și degustarea ghidată a 5 vinuri din Moldova.

Primul eveniment „Wine Friendly” din campania de iarnă a avut loc în data de 12 decembrie și a demonstrat nouățile ediției „Armonia Gusturilor”, care s-au dovedit a fi pe placul gurmanzilor:

  • degustare cu vinuri din soiuri indigene: precum Feteasca neagră, Feteasca albă, Rara neagră și Feteasca regală.
  • componenta de cooking: bucătari-șefi recunoscuți gătesc în fața participanților bucate spectaculoase, care se potrivesc perfect cu vinurile degustate.

Una dintre cele mai colorate și gustoase surprize ale campaniei va fi o serie de rețete video, recomandate de Vinul Moldovei. Filmulețele vor prezenta rețete savuroase gătite de cunoscutul bucătar Marian Danu, utilizând drept ingredient vinuri din cele 3 zone IGP ale Moldovei. Toate rețetele detaliate și instrucțiunile video vor putea fi găsite pe pagina oficială de facebook „Wine of Moldova”.

Seria de evenimente „Armonia Gusturilor” își propune să continue familiarizarea publicului larg cu vinurile autohtone, cu noțiunea „Wine Friendly”, dar și să încurajeze consumul conștient și moderat al vinului de calitate.

Dare to be „Wine Friendly”! Îndrăznește să fii Amic al Vinului și urmărește-ne pe pagina de Facebook „Wine of Moldova”, unde poți câștiga invitații la evenimentele din campania „Wine Friendly”!

Despre Programul „Wine Friendly”
Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova (finanțat de USAID și Guvernul Suediei), celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

Despre Campania de iarnă „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului”
Campania „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului” se desfășoară în perioada noiembrie-decembrie 2017, incluzând edițiile de iarnă ale evenimentelor bianuale tradiționale organizate de ONVV, precum „Wine Friendly”, dar și evenimente inedite. Toate componentele campaniei abordează o tematică comună – asamblaje cu soiuri indigene realizate de profesioniști și degustate sub îndrumarea somelierilor acreditați.
În data de 14 decembrie, în premieră pentru țara noastră, pasionații de cultura vinului, dar și experții din domeniul vinicol au ocazia de a participa la „Grand Assemblage” și „Grand Tasting” cu Andreas Larsson. Expertul de talie internațională este considerat unul dintre cei mai influenți critici de vin la nivel mondial și deține numeroase titluri în domeniu, inclusiv „Cel mai bun somelier din lume al anului 2007”.

„Vernisajul Vinului” ediția a XIII-a, cu genericul „Vinul unei nopți de iarnă”, va oferi publicului posibilitatea de a savura cele mai bune vinuri de sezon, precum și o selecție specială a asamblajelor din vinuri produse din soiuri autohtone, elaborate de expertul internațional Andreas Larsson – invitat special al acestei campanii.

Telegram