Festival de Agrodiversitate @ s. Cigîrleni, rn. Ialoveni
Начало: 16/09/2017 - 19:00
Место: s. Cigîrleni, rn. Ialoveni
Цена: Free admission
FACEBOOK

Roadele sunt la apogeul lor, iar fructele și legumele, de toate formele, culorile și gusturile, sunt gata să ne alinte simțurile.

La Gradina Moldovei au rodit din plin multe din varitățile de tomate dar și legume neobișnuite și mai puțin cunoscute. Solul Moldovei este generos, mult mai generos decât ne putem aștepta.
O diversitate infinită a legumelor, fructelor, plantelor aromatice și produselor agricole care compun alimentația noastră, este posibilă datorită semințelor vii și reproductibile.

Împreună cu 30 producători locali, vă invităm cu mic cu mare în data de 16 septembrie, la primul Festival de Agro-Diversitate.

Pe parcursul zilei vizitatorii se vor bucura de :
– degustări diverse de legume și fructe,
– produse mai neobișnuite de la producatorii locali,
– atelier de multiplicarea semințelor,
– discuții cu oaspeților din străinătate despre experiența lor în creșterea ecologică a legumelor cât și păstrarea semințelor,
– prezentarea semințelor de varietăți de legume, plante aromate sau flori originale, adaptate climei Moldovei,
– prânz compus din bucate pregătite excluziv din legume, semințe, plante aromate și flori,
– o expoziție despre istoria semințelor în agricultură,
– multe alte surprize și activități pe placul tuturor.

Acest eveniment va fi nota de încheiere a proiectului “Cominități și Cetățeni – Ambasadori ai Agroecologiei” susținut de Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova, din resursele alocate de Guvernul Suediei, cu sprijinul material din partea Mouvement des Femmes Semencières și fond de dotation Pierre Rabhi.
Sponsor în cadrul proiectului: Rikipal SRL.
Experții invitatți vin de la Ecoruralis-în sprijinul Tăranilor,#Semintecusuflet, TOMATOPHILES Association Internationale de Tomatophilie și Mouvement Graines de Vie.
Deja mai mulți producători se-au alăturat acestui Festival : EcoVazon,RiferoAntonina TocarencoMarcel UrsuUleiușGreen Up MomPâinea Soarelui și Lavanda De Moldova.

Prindeți această provocare și vizitați Centrul de Agroecologie (s. Cigîrleni, rn. Ialoveni) să cultivăm împreună varietatea legumelor prin semințe vii !

Pentru mai multe detalii, puteți contacta echipa Grădinii Moldovei fie prin mail : [email protected], fie la telefon : 079237925 (Mariana Șeremet) sau 079255901 (Petru Vinari).

Telegram