Future Shorts – Winter Season @ Cinema Gaudeamus// 24.02

Film scurt pe ecran mare

Future Shorts revine la Chişinău pe 24 februarie.

Future Shorts Moldova. Winter 2013. Trailer from Dumitru Marian on Vimeo.

future_shorts_winter_season_2013_01Deja cu titlu de tradiţie, Festivalul Filmului Scurt – Future Shorts – prezintă Ediţia Iarnă 2013. Şapte filme scurte adunate din toată lumea şi aclamate la cele mai prestigioase festivaluri, vin să fascineze, să bulverseze, să pună pe gânduri sau să încânte publicul moldovean. Selecţia de iarnă este un amalgam de genuri şi stiluri, toate la fel de bine realizate, principiu care stă la baza Future Shorts şi care îi face pe cei mai mari autori să tindă spre ataşarea emblemei FS filmelor sale.

Hitul ediţiei se vrea a fi filmul ”Fishing without nets” (Pescuit fără plase), un documentar despre piraţii din Somalia realizat prin prizma somalezilor. Filmul este deţinător al Trofeului Festivalului Sundance.

Deşi este o singură proiecţie, cu durata între 70 – 90 de minute, Future Shorts se promovează la nivel mondial ca Pop Up festival pentru că este un eveniment constant (o nouă selecţie la fiecare trei luni), dar şi pentru că are loc în mai multe locaţii concomitent. Ediţia Primăvară 2012 la Chişinău se proiecta în aceeaşi zi în Kiev (Ucraina) şi Cape Town (Africa de Sud).  Selecţia de iarnă Future Shorts a adunat deja un total de peste 40000 de spectatori din 290 de oraşe şi 90 de ţări, cifră în continuă creştere.

future_shorts_winter_season_2013_03

future_shorts_winter_season_2013_05

future_shorts_winter_season_2013_02

Future Shorts este cel mai mare Festival de scurt metraj din lume şi promovează filmele creative şi autorii acestora, iar titlurile sunt selectate de către reprezentanţii Future Shrorts în festivaluri ca Sundance, Cannes, Berlin, etc.

Pe 24 februarie ora 18.00, la Cinema Gaudeamus (Str. Vasile Alecsandri, 4), ALTFilm Vă invită la o experienţă inedită a filmelor scurte pe marele ecran. În calitate de bonus, după proiecţia selecţiei Future Shorts, va fi proiectat filmul ”11:30”, de Nicu Negară, un scurt metraj social cu un mesaj cât se poate de viabil în societatea noastră, realizat cu mult entuziasm de o echipă de tineri cineaşti.

future_shorts_winter_season_2013_07

future_shorts_winter_season_2013_09

future_shorts_winter_season_2013_10

Filmele se proiectează în original, cu subtitrări în limba română.

Biletele vor fi puse în vânzare la casele cinematografului Marţi, 19 februarie.

Detalii despre festival: 069380562 (ALTFilm), [email protected]

Detalii despre bilete: 022 245001 (Centrul Cultural Gaudeamus)

cinemagaudeamus.md
altfilm.md

Telegram