Electric Castle 2017: 8 motive ca să vizitezi cea mai spectaculoasă ediție a festivalului
Telegram

După ce vizitasem primul meu festival de muzică în Budapesta, am realizat că am fost înțepată de gâza festivalurilor și că nu voi mai scăpa niciodată de felul ăla de obsesie sănătoasă să cheltui concediile pe zile întregi de muzică bună și activități diverse.

Anul trecut am avut ocazia să „cheltui” mica mea vacanță pe Electric Castle, highlite-ul lunii iulie în materie de sunet, vizual, ocupații și, bineînțeles, vreme udă. Udă, de aia că, probabil ai auzit, deja de câțiva ani de-a rândul, Electric Castle devine și un festival al ploii, unde miile de vizitatori alocă bani pentru cizme și pelerine. Și de ce ne-am supăra că plouă? Aceasta deja a devenit un fel de element indispensabil festivalului – eu fugeam în ploaie, am ascultat God is an Astronaut pe ploaie, am mâncat porumb fiert și kürtőskalács în ploaie, m-am dat cu scrânciobul sub ploaie. Era cam frig pe alocuri, însă de investești într-o pelerină din țesut bun și nu iei cu tine o droaie de lucruri, supraviețuiești, crede-mă.

Totuși, am început să scriu acest articol nu doar pentru a descrie experiența mea, ci și pentru a enumera câteva motive de ce trebuie să aloci concediul tău acestui festival.

Îi vei vedea pe Alt-J, Franz Ferdinand și Unkle


Dacă investești în festivaluri ca să vezi artiștii tăi preferați, să știi că Electric Castle, în acest an, găzduiește artiști cu renume și nu doar. Iar dacă ești înclinat spre muzica rock, iată top trei trupe, care trebuie neapărat să le vizitezi.

Va fi o reîntâlnire cu vechii tăi prieteni


În cazul echipei noastre, o mulțime de prieteni, ce locuiesc la Cluj-Napoca și-i vedem mai rar, decât ne-am dori, sau vor fi oaspeții festivalului, sau vor fi în echipa de voluntari a acestuia, ceea ce nu este doar un motiv bun de a pleca la Electric Castle, ci și de a avea un plus în CV.

Îi vei asculta pe Moderat și Deadmau5

Ține minte! La Electric Castle vei putea asculta toate formele de muzică electronică ore în șir la diverse scene. Probabil, chiar și la o nouă scenă amplasată în zona de camping.

Și, dacă reușești, îl mai vezi și pe Tommy Cash, Nero, Paul van Dyke și mulți alții.

Vei savura din spectacolele Cirque Bijou și Lord of Lightnings

De tânjești după spectacole minuțios gândite și creative, Lord of Lightings, un produs nou de pe piața artistică a Londrei, îți va oferi experiența magică de care ai nevoie. De trei ori pe zi, de joi până duminică, fulgere generate artificial cu lungimi de până la cinci metri vor ilumina festivalul.

Cirque Bijou este o trupă ce depășește granițele spectacolului contemporan, invitând spectatorii să intre într-un joc al culorii și delectându-ți publicul cu o coreografie de umbre iluminate, cu pulsații sincronizate pentru un spectacol vizual memorabil.

 

Vei hoinări prin Castelul Banffy

Cea de-a cincea ediție a festivalului aduce și o surpriză mult mai importantă oaspeților fideli ai festivalului, pasionați de istorie și arhitectură. Este vorba de accesul în interiorul Castelului Banffy, locul magic de pe lângă festival. Mai multe încăperi ale Castelului au fost reabilitate și prin contribuția financiară a Electric Castle. Astfel, oaspeții festivalului pot păși sigur prin spațiul Banffy, care va fi decorat cu instalații de artă interactivă.

Vei vizita atelierele creative din zonă

Ca și în anii precedenți, activitățile festivalului, pe lângă muzică, dans în bătaia ploii și hoinăreli prin grădinile tainice ale festivalului, vor cuprinde și o serie de ateliere creative pentru oaspeții cu suflet de artist. Vor fi organizate ateliere de pictură colaborativă și cele audio-video programate în fiecare zi. Vei vizita sesiunile „let’s talk”, secțiune organizată de TEDx Eroilor. Stand up comedy show cu Sorin Pârcălab sau Micutzu, proiecții de filme sau spectacole de teatru semnate „Reactor” sunt programate zilnic, de asemenea.

Preferații tăi vor cânta pe o scenă de dimensiuni record

Experiența Electric Castle va fi intensificată de omniprezența artiștilor tăi preferați, care vor evolua pe o scenă de 220 de mii de metri pătrați, cu o deschidere de 80 de metri și concerte ecranizate pe un LED de 600 de metri pătrați cu o rezoluție de 8k. O experiență tulburător de magică, nu?

Vei fi parte a unei mișcări de caritate

Despre vremea la Electric Castle putem discuta mult timp, însă cert e că nu vom lăsa nici o picătură de ploaie, nor sau fulger să ne distrugă dispoziția bună. Din contra, vom accepta totul cum este, fiind pregătiți cap-coadă pentru experiența inedită a festivalului. Organizatorii, în parteneriat cu NN Asigurări, lansează „The Weather Policy”. În baza acestei polițe, NN Asigurări și-a luat angajamentul ferm că, indiferent de cum va fi vremea între 12 – 16 iulie la Bonțida, va acoperi cu suma de 30.000 de euro proiectul prin care zeci de familii vor fi ajutate să aibă, pentru prima oară în viață, curent electric în locuințe. În plus, Electric Castle va dona câte 1 euro pentru fiecare bilet vândut începând de azi și până la sfârșitul ediției a cincea. Nu uita că și contribuția ta e importantă pentru a face o familie mai fericită.

Astea sunt doar opt din multitudinea de motive de ce trebuie să te odihnești la Electric Castle. Savurează din plin magia festivalului, procurând un bilet, asigurându-ți, astfel, doza de energie pentru întreaga vară, ascultând trupe și artiști tineri sau cu experiență să se manifeste din plin și ajutând familiile să devine mai fericite.

Mai multe detalii despre festival găsești pe pagina evenimentului. Urmărește toate noutățile Electric Castle pe Facebook și poți găsi biletul potrivit ție aici. De asemenea, conectează-te la momentele colorate ale festivalului. Întregul program îl găsești aici.

Text și poze: Ilona Spesivțev


Telegram