Stațiile de așteptare din Costești, Ialoveni, au fost pictate
Telegram

Stațiile de așteptare din satul Costești, raionul Ialoveni au prins culoare, la inițiativa unui grup de tineri din localitate.

Grupul de inițiativă „Colibri” împreună cu voluntarii și pictorul Luca Alexei, au început implementarea proiectului „Expresie: Satul meu – culoare pentru suflet”.

„Ideea de a picta stațiile de microbuz ne-a venit când a fost lansat Programul de granturi mici, runda a XII-a, a Fondului pentru Tineri Ialoveni. Ne-am gândit împreună cu membrii grupului de inițiativă să aplicăm cu un proiect ce presupune pictarea stațiilor de așteptare pentru călători. Am discutat cu Alexei Luca (pictorul) și el a fost de acord să se alăture. Astfel, am căștigat 6.000 de lei din proiect, la fel și Primăria ne-a oferit suport financiar.

Inițial 21 de voluntari au dorit să se implice. Pe parcurs s-au alăturat și alți voluntari. Până acum am pictat 5 stații de așteptare și urmează să fie pictate încă două după Paște”, menționează Mahu Elena, membră al grupului de inițiativă.

Amintim că asemenea inițiativă s-a manifestat și în orașul Ialoveni, unde în toamna anului 2015 au fost pictate toate stațiile de autobuz din oraș.

costesti (5)

 

costesti (7)

 

costesti (4)

 

costesti (9)

 

costesti (8)

 

costesti (1)

 

costesti (2)

 

costesti (3)

 

Telegram