Newmen și Foot Flat – invitații de peste hotare care vor cânta alături trupele rock autohtone astăzi la POT Music Fest
Telegram

Finala concursului POT Music are loc astăzi, 21 mai, în cadrul evenimentului POT Music Fest. Scena Teatrului Eugene Ionescu, începând cu ora 16:00 va găzdui muzica live a tinerilor formații autohtone, dar și a două trupe invitate de peste hotare.

POT Music s-a desfășurat la cea de-a doua ediție și s-a extins de această dată la nivel de republică, participând în competiție atât trupe din Chișinău, cât și din alte regiuni ale Moldovei precum ar fi Transnistria și Găgăuzia.

„Suntem scena ce îți aduce muzică tânără și alternativă din Moldova, dar și de peste hotarele ei. La POT Music Fest, anul acesta, ai ocazia să vezi trupe din Republica Moldova, Romania, Ucraina, Germania și Suedia. Înarmează-te cu răbdare până pe 21 mai, ora 16.00. Îmbulzeala va avea loc pe scena Teatrului Eugene Ionesco. În cadrul Fest-ului vei vota pentru trupa favorită din MD, iar POT Music va avea grijă să le ofere premii și suport pentru a-și continua activitatea”, afirmă organizatorii evenimentului.

În urma semifinalelor în finala au ieșit patru trupe autohtone:

Shelter

shelter

 

Formația Shelter estecompusă din membrii: Iuliana Vindereu – Vocal; Mario Nistrean – Lead guitar; Alex Maleavschi – Rhythm guitar; Cristian Chiaburu – Bass guitar; Den Moscalciuc – Tobe; Țopa Cristian – Manager.
Gen: Rock/Alternative

Autist

autist

 

Membri: Vocals: Nikita, Guitar: Oleg, Bass: Iura, Drums: Alexandrin
Gen: Punk, Crossover

Labbatrissta

labbatrissta

 

Formația LabbaTrissta este alcătuită din membrii: voce — Ronin; chitară — Alexandru; bass — Sergiu și tobe: Van. Genul de muzică pe care îl interpretează este Rap ‘n’ Roll, Stoner și Punk.

Anxiety

anxiety concert pot music

 

Anxiety este cea de-a patra finalistă, trupă ce vine din orașul Cahul. Membrii trupei sunt: Sabajuc Vlad — Tobe (Lider, Fondator); Nebunu Vlad — Chitară, Back Vocals (Fondator); Chițaniuc Roman — Chitară; Stepanov Maxim — Chitară; Bratu Gabriel — Chitară Bass; Iurașco Eugeniu — Voce. Genurile de muzică pe care o interpretează este Alternative Metal, Groove Metal și Thrash Metal.

Alături de cele patru trupe finaliste pe scenă vor evolua doi invitați speciali veniți din Germania – Newmen și Suedia- Flat Foot, dar și două trupe din România- Inside și Ucraina – Dzerjinski Bitz.

Newmen (Germania)

newmen

 

Newmen este o trupă din germania care ne sfătuiește „să luăm plăcerile noastre în serios”. Sunt cinci membri din 2011 și transformă în tot acest timp pop jungles, post-garages și neo-waves în ritmuri intense, dar subtile de indie.

Flat Foot (Suedia)

10405294_10153534734049913_4286190463788250560_n

 

Formația suedeză Flat Foot a fost înființată în 2007 și este compusă din 6 membri.  Flat Foot interpretează muzică rock, ce răsună la concertele lor în Suedia, alte țări europene și Asia,

Inside

12891774_855657207876746_5086769210633621855_o

 

Inside este o trupă din Iași care cântă rock alternativ. Membrii: Madalina – voce și chitară, Paul – chitară, Iulian – bass, Codrin – tobe.

Dzerjinski Bitz

13221610_1026761307391631_4751966672663040894_n


Dzierzynski Bitz este o orchestră din Ucraina care interpretează muzică de genul Novy Twist. Ascultă muzica lor aici.

razdelitel punktir


În acest an concursul a venit cu mai multe noutăți. Pe lângă faptul că POT Music se extinde la nivel de republică, inclusiv Găgăuzia și Transnistria, și numărul de participanți a crescut, întrucât au fost 16 trupe care au evoluat pe scenă, cu 7 mai multe decât anul trecut.

Premiul mare pentru echipa care va câștiga locul întâi va fi o sesiune de înregistrare într-un studiou profesionist.

Concursul POT Music are loc cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC Moldova). Organizatorii evenimentului POT Music sunt muzicienii din formația Ambertraps — Igor Buzurniuc și Lilian Severin.

 

Telegram