Un proiect marca POT Music aduce pe scena locală muzica alternativă de la tinere formații autohone
Telegram

Muzica alternativă a formațiilor autohtone va ajunge în curând pe scenele locale. POT Music, proiectul lansat în toamna anului 2014, ce-și propune să contribuie la promovarea tinerilor muzicieni, vine cu o nouă inițiativă de a dărui pasionaților de rock alternativ ocazia de a savura concertele ce vor începe în curând, primul fiind organizat pe data de 4 decembrie, la T5.

Organizatorii noului proiect este echipa POT Music, unde muzicienii Lilian Severin și Igor Buzurniuc din formația AmberTraps muncesc pentru a ajuta tinerii să-și dezvolte capacitățile și să devină profesioniști.

ambertraps

„Proiectul pe care îl începem presupune o serie de concerte cu trupe tinere din Republica Moldova. Aceasta este o modalitate de a susține formațiile, oferindu-le ocazia să învețe, să obțină experiență, să-și stabilească noi contacte, astfel încât să poată evolua în continuare independent. Sunt trupe ce interpretează muzică alternativă care, după părerea noastră, trebuie popularizată”, afirmă Lilian Severin.

12241339_997884130254336_6861732606766924374_n

Cel dintâi concert va fi susținut pe data de 4 decembrie la T5 de formația FlashBlood, marcând și aniversarea trupei de un an, perioadă în care au trăit o mulțime de experiențe, precum ar fi participarea la concursul POT Music în care au obținut locul al treilea. Invitații speciali ai serii sunt muzicienii din trupa norvegiană Gurkemeie.

flashblood

„Vrem ca prestațiile live ale tinerilor, organizate o dată la circa două săptămâni, să devină o obișnuință pentru publicul autohton. Acum dăm începutul, iar proiectul ar putea dura și doi – trei ani”, afirmă Lilian Severin.

Cel de-al doilea eveniment se planifică pentru data de 11 decembrie, în același local, unde trupa The Wax Road va încinge atmosfera și va pune Chișinăul să danseze sub ritmurile muzicii lor. La acest concert se va alătura, de asemenea, o trupă tânără din Norvegia, numită Lussekatter.

waxroad

„Formațiile norvegiene sunt compuse din studenți care vin în Moldova să se implice în niște activități de binefacere. Ei vor da concerte la orfelinatele din Orhei, Hâncești și Popeasca, vor merge la penitenciarul pentru minori de la Goian, iar lor li se alătura formațiile POT Music. Este ideea norvegienilor de a organiza vizitele la aceste instituții și noi îi susținem cu mare drag. În așa fel ne-am gândit că ar fi bine să îi invităm la concertele noastre”, menționează Lilian.

razdelitel punktir

 

Ediția întâi a concursului POT Music ce s-a desfășurat la începutul anului 2015 și-a desemnat trei învingători: locul I – Harmasar, locul II – Miriam și locul III – FlashBlood.

lilian severin

Igor Buzurniuc și Lilian Severin pregătesc acum ce-a de-a doua ediție a concursului, oferind astfel posibilitatea și altor participanți să învețe lucruri noi, să se afirme în fața unui public și să-și dea start carierei lor muzicale. La mijlocul lunii decembrie va fi anunțată preselecția participanților. Concursul va începe prin luna ianuarie a lui 2016 și seva desfășura asemeni modelului de anul trecut, cu mici modificări. După ce tinerii vor trece de etapa de selectare, vor beneficia de câteva workshop-uri în domeniu și apoi vor evolua la cele trei semifinale, pentru ca în finală să ajungă trei cele mai bune trupe.

Autor: Eugenia Tataru

Telegram